Αέρας ανανέωσης πρόκειται να φυσήξει στα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης ενώ στόχος, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος και ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Ζούλας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, είναι η πολυπόθητη τηλεθέαση.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης θα αλλάξουν προφίλ και θα ενισχυθούν με καινούργια προγράμματα ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μυθοπλασία, στον πολιτισμό, στο πρόγραμμα για παιδιά και νέους, καθώς και στην ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Για να επιτευχθεί η στροφή στη μυθοπλασία, έχει ήδη γίνει η πρώτη κίνηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ καθώς έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συζητήσεις με την Βικτόρια Χίσλοπ για τη δημιουργία σειράς.

Επίσης, ένα από τα βήματα τα οποία έχουν δρομολογηθεί είναι η προσέλκυση νεανικού κοινού, το οποίο μέχρι σήμερα δεν φαινόταν να προτιμά την ΕΡΤ.

Ο κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές που θα γίνουν στο κάθε κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης ξεχωριστά.

Η νέα ταυτότητα των καναλιών

ΕΡΤ 1: Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ φιλοδοξεί η ΕΡΤ1 να γίνει η ναυαρχίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Τα προγράμματα που θα ενταχθούν, πρόκειται να στοχεύουν στο ευρύ κοινό ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση. Στην ΕΡΤ1 πρόκειται να προβληθούν και προϊόντα μυθοπλασίας, δηλαδή σειρές, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ενταχθούν και projects ψυχαγωγίας καθώς και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

ΕΡΤ 2: Το δεύτερο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης πρόκειται να στοχεύει σε ειδικά κοινά. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν εκπομπές λόγου, τέχνης και πολιτισμού, ιστορίας, γλώσσας, επιστήμης και πολλά ντοκιμαντέρ. Ένας από τους στόχους της νέας διοίκησης είναι να προβληθεί το μεγάλο και πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ στους τηλεθεατές. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν ξένες σειρές με στόχο να προσελκυστούν οι σινεφίλ. Για τους μικρότερους τηλεθεατές, θα υπάρξουν αρκετά παιδικά προγράμματα.

ΕΡΤ 3: Στην ανανεωμένη ΕΡΤ, η ΕΡΤ3 θα στοχεύσει σε ειδικά κοινά με επίκεντρο την περιφέρεια. Η ενημέρωση και ο πολιτισμός θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα γύρω του οποίου θα γίνει ο νέος προγραμματισμός του καναλιού, με έμφαση στην ελληνική περιφέρεια, ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Επίσης, μέσω της ΕΡΤ3 θα δοθεί έμφαση στη συνεργασία με τους βόρειους γείτονες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γαμπρίτσος στόχος είναι να δημιουργηθούν γέφυρες φιλίας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της ανταλλαγής προγραμμάτων.

ΕΡΤ Sports: Ένα από τα αγαπημένα κανάλια των τηλεθεατών που λατρεύουν τα αθλητικά γεγονότα. Η νέα ΕΡΤ Sports πρόκειται να στοχεύσει στο κοινό που ενδιαφέρεται για προγράμματα αθλητικού περιεχομένου ενώ θα δοθεί έμφαση και σε μη εμπορικά αθλητικά γεγονότα. Επίσης, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με εκπομπές αθλητικού ενδιαφέροντος.

ERT World: Το κανάλι θα προβάλλει πρόγραμμα αφιερωμένο στον απόδημο Ελληνισμό. Θα υπάρχουν εκπομπές ενημέρωσης και επιλεγμένες εκπομπές της ΕΡΤ οι οποίες θα βγαίνουν στον τηλεοπτικό αέρα και στην Αγγλική γλώσσα. Στο πρόγραμμα θα προστεθούν εκπομπές ειδικά για τους απόδημους ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ιντερνετική μετάδοση ώστε και η νεότερη γενιά να έχει τη δυνατότητα της ενημέρωσης.