Ακόμα ένας σταθμός προγραμματίζει τις κινήσεις του ώστε να κάνει στροφή στη μυθοπλασία. Εξάλλου τα ριάλιτι, όπως δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης, έχουν αρχίσει και «κουράζουν» το τηλεοπτικό κοινό.

Ένα από τα «εγγυημένα» ονόματα για υψηλά νούμερα τηλεθέασης, είναι η Βικτόρια Χίσλοπ. Η συγγραφέας που έγινε ευρύτερα γνωστή στους τηλεθεατές μέσω του Mega Channel και την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της «Το Νησί», είχε καταφέρει να συγκεντρώσει αξιοζήλευτα νούμερα τηλεθέασης, προκαλώντας πονοκέφαλο στα ανταγωνιστικά κανάλια.

Ο σταθμός που την έχει προσεγγίσει είναι η ΕΡΤ. Η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, φιλοδοξεί με την έναρξη της επόμενης χρονιάς και του δεύτερου μισού της τηλεοπτικής σεζόν να αποτελέσει ανταγωνιστή για τα ιδιωτικά κανάλια.

Για να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος και ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Ζούλας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα δοθεί έμφαση στη μυθοπλασία και στον πολιτισμό, στο πρόγραμμα για παιδιά και νέους, καθώς και στην ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Σοφία Πελεκάνου