Όταν πήρε πέρυσι το μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Σειρών των Καννών, κανείς δεν είχε ακούσει για το «Όταν οι Ήρωες Πετούν».

Το Netflix ήταν βέβαια εκεί και έσπευσε να εξασφαλίσει τα παγκόσμια δικαιώματα του μικρού διαμαντιού, μια σειρά στα εβραϊκά που έφευγε με το σπουδαίο βραβείο στις βαλίτσες της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ισραηλινή σειρά γίνεται επιτυχία. Το ίδιο είχαν κάνει και τα «BeTipul» και «Prisoners of War», που θα τα ξέρετε ως «In Treatment» (ΗΒΟ) και… «Homeland» (Fox), καθώς γυρίστηκαν μετά στα αγγλικά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ισραηλινή σειρά κυκλοφορεί στην αυθεντική της μορφή, καθώς εδώ δεν χρειάζεται προφανώς καμία αλλαγή. Ή προσαρμογή.

Το «Όταν οι Ήρωες Πετούν» αφορά σε τέσσερις ισραηλινούς βετεράνους πολέμου που ξαναβρίσκονται χρόνια μετά την οδυνηρή ρήξη τους και ταξιδεύουν στην Κολομβία, αναζητώντας μια παλιά γνώριμη που θεωρούσαν νεκρή.

Μια δεκαετία μετά τις πολεμικές περιπέτειές τους, θα ξανασμίξουν για μια στερνή αποστολή σωτηρίας μέσα στις άγνωστες ζούγκλες της Λατινικής Αμερικής.

Η σειρά του Όμρι Γκι και της Keshet International έγινε τρελή επιτυχία στο Ισραήλ πριν τις Κάννες και προσφάτως ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει και δεύτερος κύκλος.

Ο πρώτος είναι διαθέσιμος στο Netflix από τον Ιανουάριο του 2019 και περιλαμβάνει 10 επεισόδια. Η Keshet ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα φτιάξει και μια αμερικανική εκδοχή της σειράς.

Είναι μια από αυτές τις σειρές που ή θα κολλήσεις αμέσως ή δεν θα σου πουν τίποτα. Όσοι είχαν δει το επίσης ισραηλινό «Fauda» (ελληνικός τίτλος «Όταν το χάος βασιλεύει»), θα θυμούνται τον Τόμερ Καπόν, που πρωταγωνιστεί στο «When Heroes Fly».

Μαζί του και η Νινέτ Ταγιέμπ, γνωστή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός στο Ισραήλ. Το οποίο εισβάλει δυνατά στο Netflix με σειρές-κομψοτεχνήματα…