Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΡΤ μιας και η δημόσια ραδιοτηλεόραση βρίσκεται σε φάση αλλαγών και με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της.

Όπως μεταδίδει το news.gr, κάποια από τα συμβόλαια των παρουσιαστών λήγουν στα τέλη Ιουλίου και πρόκειται να πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι τους ώστε να προχωρήσει ή όχι η ανανέωση των συμβάσεων τους.

Από τα πρώτα άτομα που θα συζητήσουν τους όρους των συμβολαίων τους είναι οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ακριβοπούλου, Φωτεινή Λαμπρίδη και Σεραφείμ Κοτρώτσος, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλος του μήνα.

Ωστόσο υπάρχουν και αναμενόμενες αποχωρήσεις από την ΕΡΤ. Αυτές αφορούν τους συμβούλους των ατόμων της διοίκησης των οποίων η θητεία λήγει με την αποχώρηση του εκάστοτε ατόμου του οποίου είναι σύμβουλοι.

Μέχρι στιγμής, η μόνη παραίτηση η οποία έχει κατατεθεί, είναι αυτή του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου, ο οποίος όμως θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί η επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ.

Με την αποχώρηση του Γιάννη Δρόσου, λήγει και η συνεργασία του δημοσιογράφου Σπύρου Χαριτάτου με τον σταθμό ο οποίος είναι σύμβουλός του.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται και οι υπόλοιπες παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.