Μέχρι το τέλος του 2019, το Netflix έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της πολυαγαπημένης σειράς που δεν λέει να φύγει από τις τηλεοράσεις του πλανήτη.

Πόσο πλήρωσε όμως στην ανταγωνίστρια WarnerMedia για τα δικαιώματα προβολής και των 10 κύκλων σε μία μόλις χρονιά; Ακριβώς 100 εκατ. δολάρια!

Κι αυτό για μια λατρεμένη μεν τηλεοπτική σειρά, που έχει ωστόσο να παιχτεί 15 χρόνια στο γυαλί.

Το Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα και των 236 επεισοδίων στα τέλη του 2018, προκαλώντας τριγμούς στο τηλεοπτικό οικοδόμημα. Κατάφερε να κλέψει τη σειρά από όλους τους ανταγωνιστές, μεταξύ των οποίων και η ίδια η WarnerMedia της AT&T, η οποία συνειδητοποίησε πως θα ήθελε τη σειρά για τη δική της πλατφόρμα video streaming.

Ποιους νίκησαν αυτά τα 100 εκατομμύρια του Netflix; Τον άμεσο ανταγωνιστή του Hulu (ιδιοκτησίας Disney), το Fox, το NBCU, ακόμα και την Apple.

Τα «Φιλαράκια» παραμένουν δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί, καθώς η σελίδα τους στο Facebook και μόνο έχει πάνω από 20 εκατ. φίλους. Γι’ αυτό και τόσο παράγοντες της αγοράς όσο και το ίδιο το δίκτυο χαρακτήρισαν «ευκαιρία» αυτά τα 100 εκατ.

Το Netflix, που πλήρωνε 30 εκατ. τη χρονιά για να μπορεί να προβάλει απλώς τη σειρά, αποκτά με τρεις φορές παραπάνω λεφτά την αποκλειστική διανομή της και στις 192 που λειτουργεί. Και τα «Friends» συνεχίζουν να φέρνουν κόσμο.

Ευκαιρία είναι όμως και σε επίπεδο χρημάτων. Το «House of Cards», για παράδειγμα, η σειρά που έβαλε ουσιαστικά το Netflix στις ζωές μας, στοίχισε 200 εκατ. δολάρια για δύο κύκλους. Και μιλάμε για 20 επεισόδια δηλαδή αντί για 236!

Όσο για το ίδιο το ποσό σε σχέση με τον ετήσιο προϋπολογισμό του Netflix, δεν είναι παρά ψίχουλα απέναντι στα 8-12 δισ. δολάρια που σκοπεύει να δαπανήσει για το περιεχόμενο του 2019…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.