Η επιλογή του Θάνου, ο οποίος ήταν ο νικητής της δοκιμασίας του MysteryBox, να μοιράσει στους συμπαίκτες τους  μύδια και χταπόδι αποδείχθηκε περίπου… καταστροφική!

Οι διαγωνιζόμενοι πήραν θέση στην κουζίνα του MasterChef 3 και ξεκίνησαν να μαγειρεύουν ώστε να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο σπίτι.

Το πιάτο του Πάνου, περιείχε μύδια και απέσπασε θετικές κριτικές από τους σεφ. Η Ασημίνα αποδείχθηκε δημιουργική με τα δικά της μύδια, όπως της τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης. Το πιάτο της Ιωάννας, το οποίο επίσης είχε μύδια, ήταν μέτριο προς καλό. Η Σπυριδούλα απέσπασε πολύ καλές κριτικές για το δικό της πιάτο με το ίδιο βασικό υλικό.

Το χταπόδι αποδείχθηκε πιο δύσκολο υλικό και τα πιάτα του Παντελή, του Ζαχίρ, του Μανώλη αλλά και του Θάνου δεν «κέρδισαν» τους τρεις κριτές του MasterChef 3 και ήταν αυτοί που βγήκαν ως υποψήφιοι προς αποχώρηση αφού είχαν τις περισσότερες αστοχίες.

Μάλιστα το πιάτο του Παντελή έγινε… ομελέτα καθώς ο κρόκος του αυγού που περιείχε έσπασε. Νικητές της δοκιμασίας αναδείχθηκαν ο Πάνος και η Σπυριδούλα.