Από την πρεμιέρα του MasterChef3 δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές, κυρίως λόγω των ιστοριών που κουβαλούσαν κάποιοι από τους παίκτες. Ωστόσο, η Μαρία Τσαπράνη κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες και να κάνει τον Πάνο Ιωαννίδη να δακρύσει.

Η 22χρονη διαγωνιζόμενη, όπως εξήγησε, πήγε στο MasterChef για να αποδείξει η ίδια ότι αξίζει, αλλά και για να περάσει ένα μήνυμα στον γυναικείο πληθυσμό ότι δεν πρέπει ποτέ να νιώθουν πιο αδύναμες από τους άντρες. Μάλιστα, αποκάλυψε και την άσχημη εμπειρία που είχε με έναν σεφ σε εστιατόριο που είχε δουλέψει, τονίζοντας πως είχε δεχτεί από τον ίδιο μεγάλο ρατσισμό.

«Δήλωσα συμμετοχή στο MasterChef για μένα. Ο δεύτερος λόγος είναι για να περάσω ένα μήνυμα στον γυναικείο πληθυσμό ότι δεν πρέπει ποτέ να νιώθουμε πιο αδύναμες από τους άντρες γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος σεφ που δούλεψα μαζί του ήταν πολύ ρατσιστής, δεν ήθελε οι γυναίκες να μπαίνουν στη ζεστή κουζίνα. Και μόλις με έβλεπε μου έλεγε “φύγε από εδώ, οι γυναίκες δεν είναι για τη ζεστή κουζίνα”», αποκάλυψε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Από μικρή ήθελα να γίνω μαγείρισσα και με βοήθησε η γιαγιά μου σε αυτό. Ήταν η μόνη που ήθελε να ακολουθήσω το όνειρό μου. Οι δικοί μου δεν ήθελαν και τόσο πολύ να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Και τα αδέρφια μου δεν με έχουν στηρίξει και πολύ γενικά, οπότε θέλω να αποδείξω ότι μπορώ. Έχω φάει πολύ ρατσισμό στην κουζίνα επειδή είμαι γυναίκα. Ο σεφ που είχα τότε ήταν ρατσιστής, υποτιμούσε τις γυναίκες», είπε αρχικά η Μαρία.

Η Μαρία έφτιαξε έναν πουρέ μελιτζάνας τον οποίο της είχε δείξει η γιαγιά της πώς να τον φτιάξει, όταν ήταν στη ζωή. «Θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν εδώ μαζί μου, να αγωνιούσε μαζί μου, να ήταν εδώ» είπε η 22χρονη.

«Ο πουρές μελιτζάνας μου θύμισε τη μελιτζάνα που έκανε η δική μου η γιαγιά. Συγχαρητήρια. Και από μένα, φυσικά, έχεις “ναι”», της είπε στο τέλος ο γοητευτικός κριτής με τρεμάμενη φωνή κι  εμφανώς συγκινημένος.