Έντονη κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι «βασική και μόνιμη, πια, επιλογή εκ μέρους του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, η προσπάθεια να διχάσει την ελληνική πολιτική σκηνή».

Σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον «ΣΚΑΪ», υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο πως τέτοιου είδους ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες. Κάθε τέτοια επίθεση απέναντι σε ένα μέσο ενημέρωσης θεωρώ ότι βρίσκει σύσσωμο τον δημοκρατικό πολιτικό κόσμο απέναντι. Χωρίς περιστροφές, πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την ενέργεια».

Στο ερώτημα αν αποτελεί αφορμή για επανεξέταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ των εμπάργκο σε «ΣΚΑΪ» και «ΕΡΤ», αντιστοίχως, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι είναι τελείως διαφορετικό ένας πολιτικός χώρος να επιλέγει να εκφράζεται, να συμμετέχει σε ένα ιδιωτικό μέσο και είναι τελείως διαφορετική η περίπτωση της δημόσιας τηλεόρασης, «η οποία εκ του χαρακτήρα της θεωρώ ότι οφείλει να φιλοξενεί όλους και να υπερασπίζεται τον πλουραλισμό». Είπε ότι του προκαλεί απορία «που συσχετίζουν ευθέως τη σημερινή, βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το να μη συμμετέχει εδώ και κάποιους μήνες στις εκπομπές του σταθμού». «Αυτά είναι αδιανόητα», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «θα περίμενε κανείς αυτή την ώρα να μην υπάρχει μια προσπάθεια αξιοποίησης εκ μέρους του σταθμού αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

Στον απόηχο του συνεδρίου της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο λόγος του κ. Μητσοτάκη «είναι πολλές φορές ακραίος», παραπέμποντας στην προσέγγιση του γύρω από το «Μακεδονικό» ως χαρακτηριστική, αναφορικά με τη στάση του πριν από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε, στο ότι δεν προσκλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να χαιρετίσει στο συνέδριο της ΝΔ, «αλλά κυρίως αυτή η ανάλυση περί μιας κυβέρνησης η οποία έχει ξεπουλήσει πράγματα για να κερδίσει κάποια άλλα και αυτά που έχει ξεπουλήσει είναι καίρια εθνικά ζητήματα».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν βγήκε να καταδικάσει ευθέως «την προσπάθεια αντισυγκέντρωσης που έγινε» στη Θεσσαλονίκη και, ανεβάζοντας τους τόνους, αναφέρθηκε στον κ. Γεωργιάδη και σε «ακροδεξιό εσμό που υπάρχει μέσα στη ΝΔ» και που «επιχαίρει βλέποντας συνθήματα όπως “Η δημοκρατία πουλάει τη Μακεδονία”». Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «έκλεισε το μάτι» στις αντισυγκεντρώσεις στο Παλέ ντε Σπορ. «Έχει χάσει κάθε μέτρο, έχει τυφλωθεί πλήρως ο κ. Μητσοτάκης; Μου θυμίζει πρίγκιπα εν αναμονή, ως γαλαζοαίματος περιμένει να έρθει η ώρα της διαδοχής για να αναλάβει τον κυβερνητικό θώκο. Γιατί μια τέτοια ιδιοκτησιακή αντίληψη εμφανίζει ο κ. Μητσοτάκης», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ισχύει αυτό που ίσχυε και πριν από ένα μήνα, πριν από κάποιο καιρό. Δεν έχουμε μια επανατοποθέτηση που να μας προϊδεάζει για διαφορετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία από αυτή που θεωρούσαμε ότι υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα». Επισήμανε ότι ο κυβερνητικός εταίρος δεν υποστηρίζει τη Συμφωνία για να προσθέσει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας.

Σε σχετικά ερωτήματα για τον κ. Καμμένο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν υπάρξει εκ μέρους του πολλών ταχυτήτων δηλώσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. «Βεβαίως, αυτό πιστεύουμε ότι τελικά θα πράξει στο πλαίσιο μιας ώριμης πολιτικής στάσης εκ μέρους του, που δεν θα υπονομεύσει την πορεία ολοκλήρωσης του κυβερνητικού έργου στο οποίο συμμετείχε, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή».

Ερωτηθείς με αφορμή τη συνέντευξη του Ν. Κοτζιά και την αντιπαράθεση με τον Π. Καμμένο, σχολίασε ότι «δεν έχει κρύψει κανείς τη θέση που έχει ο ένας για τον άλλον», ότι «εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε πρώτα απ’ όλα την εντολή του κόσμου, η οποία είναι μία εντολή για τέσσερα χρόνια» και τόνισε πως «είναι σαφές ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός πηγαίνει μέχρι τον Σεπτέμβρη του ’19».