Την έκπληξή του για την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ στον Γ. Τράγκα, εξαιτίας των «άσεμνων χαρακτηρισμών» που χρησιμοποίησε κατά της Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, παρεμβαίνοντας στον Real Fm δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν καταλαβαίνω πως ξαφνικά βγήκε αυτή η απόφαση. Εν τέλει, από ηθικής πλευράς, θα έλεγα ότι πρώτα θα εγκαλέσουμε όλους αυτούς τους Γερμανούς συναδέλφους που δείχνουν την Ελλάδα να βιάζεται από έναν Τούρκο και που δείχνουν την Αφροδίτη, στη γνωστή σε όλο τον κόσμο άσχημη χειρονομία στο εξώφυλλο του περιοδικού FOCUS και μετά να μας πιάσει η ευαισθησία για την κ. Μέρκελ.

Επιπλέον ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως δεν είναι σίγουρος για τη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής που επέβαλε την ποινή.

«Η θητεία κάποιων από τα μέλη του έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κατ’ επανάληψη έχω κάνει οχλήσεις στον Πρόεδρο της Βουλής ότι υφίσταται μια ανωμαλία η οποία συνεχίζεται», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ο θυμός του Έλληνα απέναντι στην κ. Μέρκελ και σε όσα υπερβολικά και διαβολικά θα έλεγα επέμενε σε βάρος της Ελλάδος, νομίζω ότι δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ψυχισμό που, καμιά φορά, μπορεί να φτάσει και σε μια λεκτική υπερβολή.

«Πιστεύω λοιπόν ότι είναι ένα λάθος το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Δεν έχουμε την δυνατότητα πολλών παρεμβάσεων μέσω του Κοινοβουλίου, αλλά είναι κάτι το οποίο θα ψάξω», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.