Μετά το τροχαίο έρχονται τα πάνω κάτω και στο σημερινό επεισόδιο Survivor υπήρξαν ανατροπές. Τόσο στις γνώριμες διαδικασίες του παιχνιδιού, όσο και στις ισορροπίες ανάμεσα στις ομάδες. Ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσε ψηφοφορία σύμφωνα με την οποία παίκτης των «Διασήμων» έπρεπε να περάσει στο στρατόπεδο των «Μαχητών».

Ο Γιάννης Σπαλιάρας είναι ο παίκτης που θα μετακινηθεί από τους «Διάσημους» στους «Μαχητές» λοιπόν μετά την ψηφοφορία των υπολοίπων. Οι ψήφοι που πήρε ο πρώην -πλέον- «Διάσημος» ήταν 4. Σύμφωνα με πολύ κόσμο αλλά και λόγω κάποιον σχολίων των συμπαικτών του ο Γιάννης Σπαλιάρας θεωρείτο ο πιο αδύναμος κρίκος. Είχε πολλούς τσακωμούς και γενικά έχει δημιουργήσει εντάσεις.

Η Λάουρα Νάργες ψήφισε τον Γιάννη Σπαλιάρα, με το επιχείρημα ότι θα μπορέσει να προσαρμοστεί ευκολότερα στην ομάδα των Μαχητών.

Τον Γιάννη Σπαλιάρα ψήφισε και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας από τους πιο αδύναμους παίκτες της ομάδας.

Ο Κώστας Κοκκινάκης και ο Γιώργος Χρανιώτης ψήφισαν την Ειρήνη Παπαδοπούλου, επειδή η ίδια νωρίτερα είχε ζητήσει από τους συμπαίκτες της να την ψηφίσουν αν θεωρούν πως μπορούν και χωρίς αυτήν. Επιπλέον, ο Γιώργος Χρανιώτης σχολίασε πως το εγώ της είναι πάνω από το «εμείς».

Ο Γιάννης Σπαλιάρας ψήφισε την Λάουρα Νάργες για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο την ψήφισε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου ψήφισε τον Στέλιο Χανταμπάκη, επειδή όπως είπε είναι καλός αγωνιστικά και θα έκανε καλή παρέα με τον Ορέστη Τσανγκ.

Την έκπληξη πριν την ψηφοφορία έκανε η Ειρήνη Παπαδοπούλου η οποία εν μέσω πλην σαφώς είπε στους συμπαίκτες της πως δεν θα είχε πρόβλημα να μετακινηθεί στην ομάδα των «Μαχητών». «Θα ήθελα να είμαι σε μία ομάδα που με χρειάζεται και σε μια ομάδα που με θέλουν», τόνισε με νόημα η παίκτρια των «Διάσημων».

Στη συνέχεια και παρόλη την κόντρα που είχαν το πρωί η Ευριδίκη Βαλαβάνη εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Αγγελόπουλο λέγοντας πως είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την ομάδα της.

Σημειωτέον ότι, όπως ανακοίνωσε ο Σάκης Τανιμανίδης, ο Γιάννης Σπαλιάρας θα έχει ασυλία για την πρώτη εβδομάδα στους Μαχητές, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί.