Θετική χαρακτηρίζει την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στις επιχειρήσεις «ΠΗΓΑΣΟΣ», μετά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, η κίνηση ιδεών και δράσης Πράττω, γιατί «αναπτερώνει την ελπίδα των εργαζόμενων για τις θέσεις εργασίας τους και γιατί η Δημοκρατία δεν θα στερηθεί την απαιτούμενη πολυφωνία από το κλείσιμο μέσου ενημέρωσης».

Ωστόσο, επισημαίνει πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και η συνδικαλιστική τους ηγεσία «να (ξανα)χτίσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πείθοντας ότι στόχος είναι η ενημέρωση», και «μαζί με την Πολιτεία να βάλουν φραγμό σε προτάσεις για ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή για παραγραφή εγκλημάτων από θαλασσοδάνεια». Παρόμοιες προτάσεις οδηγούν στη διαπλοκή πολιτικο-εκδοτικών συμφερόντων, στερούνται ηθικής βάσης και προκαλούν τους πολίτες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, προσθέτει.

Επίσης, εκτιμά πως η κρίση στον Τύπο θα συνεχιστεί εάν δεν μπει φραγμός στη δημιουργία πλουσίων εκδοτών με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν συμφέροντα και όχι την ενημέρωση. «Η τέταρτη εξουσία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου που της έχει προσδώσει το Δημοκρατικό Πολίτευμα» καταλήγει η ανακοίνωση του Πράττω.