Σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για όσα είπε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ εξαπολύει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αυγή».

Η εφημερίδα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για «Μισαλλόδοξο κήρυγμα». Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον λόγο του Ιερώνυμου «διχαστικό, ξενοφοβικό, ακραίο και προσβλητικό».

Αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Με ένα άκρως “προβληματικό” σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους».

Στο δε κείμενο για τη συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου η «Αυγή» χρησιμοποιεί φράσεις όπως «απαξιώνοντας την πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου ζήτησε την αναβολή της ανέγερσης τεμένους» και «εθνικιστική φρασεολογία όπως “κίνδυνος αφελληνισμού και αποχριστιανοποίηση”».

Όπως γράφει η εφημερίδα «ο κ. Ιερώνυμος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει “προβληματικό” τον υπουργό Παιδείας και υπεραμύνθηκε της ισχύος του κλήρου θέτοντας το ερώτημα: “Ποιο λόγο έχει ο πρωθυπουργός, η Αριστερά, ο κομμουνισμός -αν θέλετε- να έχει λόγο στα εκκλησιαστικά πράγματα;”».

22653322_6