Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τριών καναλιών που αφορούν στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων  των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna και Skai κατά της  προκήρυξης (1/2016) του διαγωνισμού που αφορά στην χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών,  3 εκ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.  Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης  διατύπωσε τις απόψεις του     ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας   του υπουργείου Επικρατείας  Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Κωνσταντινίδης για το Mega Channel, ο Γεώργιος Δελλής για τον Antenna και για τον  Skai ο Σπυρίδων Φλογαίτης,η  Γλυκερία Σιούτη, ο  Ηλίας Θεοδωράτος και  ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος.

Το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσώπησαν το ΝΣΚ , ο Ευστράτιος Συνοίκης και η  Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου και οι δικηγόροι Ιωάννης Δρόσος και Ιωάννης Μαντζουράνης. Στις δυο πλευρές δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να καταθέσουν  τα  υπομνήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν συζητηθεί στο ΣτΕ και άλλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.