Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τη νέα χρονιά που το «αγαπημένο» του ραδιόφωνο τον περιμένει.

Όσον αφορά την εκπομπή του τη νέα σεζόν ο Γ. Τράγκας δήλωσε: «Από τις 29 Αυγούστου θα είμαι στο μικρόφωνο του Real FM 97.8. Αυτό το καλοκαίρι σκέφτηκα την απομάκρυνσή μου από την «πασαρέλα» που λέγεται δημοσιογραφία. Θα μείνω για έναν χρόνο ακόμη, γιατί αγαπάω το ραδιόφωνο και έχω μια πολύ καλή συνεργασία με το Νίκο Χατζηνικολάου».

– Δεν φοβάστε να μιλάτε με βαρείς χαρακτηρισμούς που ίσως ενοχλούν;

Το ΄χω σκεφτεί πριν από πολλά χρόνια πως, όταν βάλεις τον ιό της φοβίας στο αίμα σου, θα είσαι πάντα χειραγωγούμενος, αν φοβάσαι, δεν θα κάνεις καλά τη δουλειά σου ή, αν θέλεις ακόμη καλύτερα, την υποχρέωσή σου. Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι λειτούργημα και αποδεικνύεται από τη σύμπραξη που έχουν τα ΜΜΕ και την ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση. Σκεφτείτε ότι δεν ανακοίνωσαν ποτέ τη γεωμετρική πρόοδο το χρέους, που έδειχνε ότι αναπόφευκτα οδηγούμασταν σε «ναυάγιο». Ακούσατε ποτέ σε κανένα από τα μεγάλα κανάλια, που κάνουν «σαλονάτη» δημοσιογραφία, να λένε ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε ανεπάρκεια δανεισμού;

– Σας έχουν κοστίσει οι συγκρούσεις
;

Ναι, μου έχουν κοστίσει το ζάχαρό μου, το νευρικό μου σύστημα και πολλές αγωνίες. Δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω διαφορετικά όμως, δεν μπορώ να μη λέω αυτά που νιώθω, δεν μ’ αρέσει να μουλιάζω, γι αυτό μένω και στον Real FM. Δεν έχω δεχθεί ποτέ από την ιδιοκτησία οδηγίες. Αν συνέβαινε αυτό, θα έφευγα.

– Τι δεν θέλετε να αλλάξει από Σεπτέμβριο;

Θ’ αλλάξει! Η ραδιοφωνική μου εκπομπή στον Real FM 97,8! Έχω σκοπό να κάνω την εκπομπή μου Jurassic Park! Όλα τα προϊστορικά στοιχεία θα περνάνε απ’ αυτή την εκπομπή.