Χρησιμοποιώντας λόγια από μια συνέντευξη του ηθοποιού Χαβιέ Μπαρδέμ, η Χριστίνα Λαμπίρη πήρε θέση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τα λεγόμενά του Νίκου Μουρατίδη, χωρίς όμως να αναφέρει ευθέως το όνομά του.

Η Χριστίνα Λαμπίρη και η κόρη της, Μαρίζα, σχολιάστηκαν από τον Νίκο Μουρατίδη μετά τα όσα είπε η παρουσιάστρια για το νομοσχέδιο, που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ειδικότερα η παρουσιάστρια είπε: «Είμαι υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η τεκνοθεσία, όμως, είναι μια άλλη ιστορία» και ο Νίκος Μουρατίδης σχολίασε: «Μιλάει αυτή που έκανε ένα κοριτσάκι, το “πέταξε” στη γιαγιά και το παιδί μεγαλώνοντας έγινε παχύσαρκο και προβληματικό».

Η Χριστίνα Λαμπίρη αναδημοσίευσε μια ανάρτηση, με τα λόγια του ηθοποιού, Χαβιέ Μπαρδέμ, για το πώς εκείνος βλέπει τις γυναίκες.

«Εάν ο κόσμος εξαρτιόταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι’ αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός. Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας…

Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ’ αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του ’60, χειρότερα από πόρνη. Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο.

Χαβιέ Μπαρδέμ (Javier Ángel Encinas Bardem)».

Η ανάρτηση της Χριστίνας Λαμπίρη