Η μυθοπλασία τα τελευταία χρόνια ανθίζει και οι τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύουν στις σειρές με στόχο να κατακτήσουν την κορυφή της τηλεθέασης. Ο ανταγωνισμός τη φετινή σεζόν θα είναι μεγάλος και το μόνο σίγουρο είναι πως οι τηλεθεατές θα είναι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι κάνοντας ζάπινγκ και αναζητώντας το πρόγραμμα εκείνο που θα τους καθηλώσει.

Δραματικές σειρές, σειρές εποχής, μίνι σειρές, σειρές… σφηνάκια, crime σειρές αλλά και κωμικές σειρές έρχονται για να βρουν το δικό τους χρόνο και χώρο στο τηλεοπτικό τοπίο. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε καν δέκα δεν θα είναι οι σειρές που θα δούμε στη μικρή οθόνη. Συνολικά 30 σειρές θα βγουν στον «αέρα». Κάποιες ήδη έχουν κάνει πρεμιέρα και κάποιες θα έρθουν σε λίγες μέρες.

Ο ΣΚΑΪ πέφτει στην… αρένα με μια και μόνο σειρά η οποία επιστρέφει μετά από 46 χρόνια και αποτελεί το δυνατό χαρτί του σταθμού. Ο λόγος για τους «Πανθέους». Με μια σειρά η οποία αποτελεί σταθερή αξία για τον σταθμό θα πορευτεί και το Open αφού ο «Έρωτας Φυγάς» έχει ήδη το δικό του πιστό κοινό το οποίο θα παρακολουθήσει τον δεύτερο κύκλο.

Το Star Channel θα ρίξει ξανά στη μάχη το «IQ 160» το οποίο πήρε το πράσινο φως μετά την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στους πίνακες τηλεθέασης αλλά και ακόμα τρείς σειρές με τη μια εξ αυτών να αποτελεί «χρυσό» τίτλο αφού πρόκειται για το πετυχημένο «Έτερος Έγω».

Ο Ant1 στηρίζει πολλά στην «Μάγισσα» με την Έλλη Τρίγγου και για πρώτη φορά μια crime σειρά με στοιχεία φαντασίας θα προβληθεί στην prime time. Ο Alpha στηρίζει τη μυθοπλασία και θα βγάλει στον «αέρα» τέσσερις δραματικές σειρές και δύο κωμωδίες. Το «Ναυάγιο», το «Milky Way» αλλά και η συνέχεια του «Maestro» είναι τα… χαρτιά του Mega.

Υπολογίσιμος αντίπαλος για τα ιδιωτικά κανάλια πλέον είναι και η ΕΡΤ η οποία στηρίζει τη μυθοπλασία με πολλές και νέες σειρές.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις σειρές της νέας σεζόν:

ΣΚΑΪ

Έπειτα από 46 χρόνια, οι «Πανθέοι» θα βγουν ξανά στον τηλεοπτικό αέρα. Η νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ θα κάνει πρεμιέρα απόψε (18/09) στις 21:00 και το αρχοντικό της ισχυρής οικογένειας θα ανοίξει για πρώτη φορά την πόρτα του ώστε να υποδεχθεί τους τηλεθεατές.

Το αριστούργημα του βραβευμένου και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται στην τηλεοπτική οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σπύρου Μιχαλόπουλου, σε σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και του Άγγελου Χασάπογλου και σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών της εταιρείας JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ. Η ιστορία της οικογένειας των «Πανθέων» αρχίζει, την ώρα που η Ευρώπη ζει υπό την απειλή του μεγάλου πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κάτια Δανδουλάκη είχε πρωταγωνιστήσει και στην πρώτη εκδοχή των «Πανθέων» όπου υποδυόταν τη Μάρμω. Αυτή τη φορά, η ηθοποιός θα «ζωντανέψει» την Χρυσοστόμη Πανθέου.

Στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ant1

Η Έλλη Τρίγγου γίνεται… Μάγισσα για να μαγέψει τους τηλεθεατές

Τους τηλεθεατές επιθυμεί να μαγέψει ο Ant1 τη φετινή σεζόν. Η «Μάγισσα» είναι η νέα φιλόδοξη και ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή του σταθμού με πρωταγωνίστρια την Έλλη Τρίγγου. Τα εντυπωσιακά σκηνικά που στήθηκαν στο Μουσείο Νάσιουτζικ προκειμένου να θυμίζουν τη Μάνη του 1817 χτίστηκαν πετραδάκι – πετραδάκι ενώ οι συντελεστές έχουν πραγματοποιήσει γυρίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μάνη αλλά και στα Τρίκαλα.

Η σειρά φέρει την υπογραφή της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη ενώ οι συντελεστές ακολουθούν τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λευτέρη Χαρίτου ο οποίος έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Να κάνει τους τηλεθεατές να πιστέψουν πως αυτό που θα δουν στις οθόνες τους πραγματικά υπάρχει.

Η «Μάγισσα» θα είναι crime σειρά εποχής με στοιχεία fantasy. Η πρεμιέρα της νέας σειράς του Ant1 έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 και αναμένεται να προβάλλεται -τουλάχιστον στην αρχή- τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Στη Μάγισσα δύο ισχυρές οικογένειες που βρίσκονται σε κόντρα, θα κάνουν ειρήνη και θα ενωθούν μέσω του γάμου των παιδιών τους. Όλα όμως θα αλλάξουν και οι ισορροπίες θα διαταραχθούν όταν το μόλις 40 ημερών εγγόνι των δύο οικογενειών εξαφανιστεί. Οι οικογένειες ξεσηκώνονται, ψάχνοντας παντού για το παιδί, όταν με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας. Όλα αυτά θα συμβούν στη Μάνη του 1817. Εκεί που η εθνική Επανάσταση είναι στα σπάργανα και απαιτείται ειρήνη και ομοψυχία στην αδούλωτη Μάνη.

Οι ψυχοκόρες

Οι «Ψυχοκόρες», η νέα δραματική σειρά εποχής, έκαναν πρεμιέρα την 1η Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Ant1+ με διπλό καθηλωτικό επεισόδιο. Βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, οι «Ψυχοκόρες» είναι μια παραγωγή εποχής για μια συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές.

Oι «Ψυχοκόρες» προσκαλούν τους τηλεθεατές να σκύψουν στην κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας. Μιας εποχής όπου το γυναικείο σώμα ήταν, ταυτόχρονα, τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και όπου σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε κι ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά.

Ήδη από τα πρώτα επεισόδια, οι «Ψυχοκόρες» έχουν αποτελέσει θέμα συζήτησης. Και μπορεί η σειρά να προβάλλεται στην πλατφόρμα του Ant1 όμως την σεζόν 2024-2025 αναμένεται να προβληθεί και στην ελεύθερη τηλεόραση.

Η ιστορία

Μαρίκα, Βασιλική, Φρόσω και Δεσποινιώ Πολύζου. Κόρες του Ασημάκη, που θυσιάζεται για εκείνες και εξορίζεται για να τις προστατεύσει από την οργή της χωροφυλακής. Η μητέρα τους, η Αθανασία, λίγο πριν πεθάνει, τις ορκίζει να μη χωρίσουν ποτέ. Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να κατέβουν ως ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, καταλήγοντας βίαια σε διαφορετικά σπίτια.

Η Μαρίκα (Μαριάννα Κιμούλη), ως πρωτότοκη κόρη, αναλαμβάνει το βάρος του όρκου της μάνας της και την προστασία των υπολοίπων, ειδικά της Δεσποινιώς (Μένια Βουλιώτη) που, μέσα στην αθωότητα και την απειρία της, αγνοεί τους κινδύνους που κρύβει η τόση ομορφιά της. Μαρίκα και Δεσποινιώ θα καταλήξουν μαζί στην Αθήνα ως ψυχοκόρες στο αρχοντικό του Κοσμά και της Νέλλας Κοτρώτση (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Δήμητρα Ματσούκα), πλούσιων και ψυχρών ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και το χρήμα.

Η Βασιλική (Μαργαρίτα Αλεξιάδη), γεμάτη δίψα για γνώση, φτάνει στην Αθήνα, στο σπίτι του πολιτικού και αριστοκράτη Βαγγέλη Αρδίτη (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ύστερα από επιθυμία της κόρης του Μάγιας (Γιούλικα Σκαφιδά). Οι φεμινιστικές ιδέες της Μάγιας, καθώς και τα βιβλία του συζύγου της Παύλου Στρατή (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), θα ανοίξουν έναν καινούργιο κόσμο για τη Βασιλική. Τυχερή μέσα στην ατυχία της, θεωρεί δώρο Θεού να βρίσκεται σε ένα σπίτι που της παρέχει ανώτερη μόρφωση.

Η Φρόσω (Άννα Λουιζίδη), κακοφτιαγμένη στην όψη, αλλά προκομένη και με χρυσή καρδιά, θα βρεθεί στην Κρυοπηγή Τριπόλεως, στο σπίτι των Νάτσηδων. Εκεί, το σκοτάδι με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη θα μαυρίσει την ψυχή της, ίσως για πάντα. Εύποροι κτηματίες που τους ανήκουν τα μισά αμπέλια της περιοχής, αλλά έχουν στερηθεί ένα πολύ πιο πολύτιμο αγαθό, ο Ηλίας και η Ευανθία Νάτση (Χρήστος Μαλάκης και Μαρίνα Ασλάνογλου) θα εκμεταλλευτούν τη Φρόσω για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Βαδίζοντας σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια, τα τέσσερα κορίτσια θα παλέψουν να ανταμώσουν ξανά. Όμως, πόσο εύκολο θα είναι κάτι τέτοιο στην Αθήνα του ‘50, χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο, χωρίς να ξέρουν γράμματα, με χειρότερο εχθρό τις κυρίες του σπιτιού και με τον φόβο ότι πίσω από κάθε αντρικό χαμόγελο κρύβεται ο χαμός τους;

Πρώτος από εμάς: Μια σειρά αφιερωμένη στη φιλία

Ο Πρώτος από εμάς είναι μια δραματική κομεντί αφιερωμένη στη φιλία και τη δύναμη της. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22:30 στον. Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη, στις σχέσεις, στα σημαντικά της ζωής, στους στόχους και στα όνειρα που κάποιοι δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε ή δεν προσπαθήσαμε καν.

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα.

Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Οι έξι φίλοι

Φίλιππος (Μάριος Αθανασίου): «Ο ορθολογιστής της παρέας». Ο Φίλιππος είναι ένας πετυχημένος αρχιτέκτονας, τέλειος οικογενειάρχης, ιδανικός σύζυγος. Όλα μοιάζουν «σωστά» στη ζωή του. Τον ενδιαφέρει αρκετά η εικόνα του απέναντι στους άλλους, αφού έχει παγιδευτεί στο μοντέλο του πετυχημένου. Έχει μάθει να ζει με τους κανόνες και τις νόρμες του κοινωνικά αποδεκτού. Ίσως ο μόνος από την παρέα που ξέρει τι είναι αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο, αλλά δεν έχει τολμήσει ποτέ να το διεκδικήσει.

Έλενα (Λένα Δροσάκη): Η αυτόνομη, ανεξάρτητη, δυναμική, εναλλακτική, σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, της παρέας. Η Έλενα αντιμετωπίζει τη ζωή με χιούμορ, είναι εξωστρεφής και αυθόρμητη. Έτοιμη πάντα, να πει την αλήθεια με ωμό τρόπο, κι όποιον πάρει ο Χάρος! Το βιολογικό της ρολόι έχει χτυπήσει εδώ και καιρό και οι πιθανότητες του να γίνει μάνα όλο και λιγοστεύουν, αλλά έχει αποφασίσει να γίνει μητέρα με κάθε κόστος.

Σοφία (Βίβιαν Κοντομάρη): H «νοικοκυρά σε απόγνωση» της παρέας. Η Σοφία είναι παντρεμένη εδώ και χρόνια με τον Κοσμά. Ασχολείται με το σπίτι, το μεγάλωμα του μικρού Πάρη και τις απαιτήσεις του Κοσμά, αλλά ποτέ με τις πραγματικές της ανάγκες. Δεν έχει καθόλου προσωπικό χρόνο και έχει παραμελήσει τον εαυτό της. Η ξαφνική ασθένεια του Άλκη, θα την βοηθήσει να πιστέψει στον εαυτό της και να ορίσει εκ νέου, σε μια ισότιμη βάση, τον γάμο της…

Κάτια (Αθηνά Οικονομάκου): Η Κάτια είναι μεταφράστρια και εργάζεται σε εκδοτική εταιρεία. Μία γυναίκα πολύπλευρη, ρομαντική, έξυπνη, τρυφερή, που διαθέτει, όμως, και μία ατίθαση πλευρά, η οποία βγαίνει στην επιφάνεια, όταν βρίσκεται με τις κολλητές της. Είναι καλόγουστη, με ιδιαίτερο σαρκαστικό χιούμορ και προτιμάει να ακούει, παρά να μιλάει. Η σοκαριστική είδηση για την υγεία του Άλκη, θα την ταρακουνήσει…

Νικόλας (Γιάννης Τσιμιτσέλης): «Ο αμετανόητος εργένης της παρέας». Ο Νικόλας μοιάζει να έχει όλα όσα θέλει. Χρήματα, επιχειρήσεις και εφήμερες ερωτικές σχέσεις. Σύντομα, όμως, θα ανακαλύψει τις πραγματικές του ανάγκες. Είναι συναισθηματικός, αλλά πολλές φορές κρύβεται πίσω από το προσωπείο του ωραίου άντρα. Η περιπέτεια του Άλκη θα τον μετατοπίσει συναισθηματικά, αλλά θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών και θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στον φίλο του: Να βρει την ευτυχία του…

Άλκης (Σπύρος Χατζηαγγελάκης): Ο Άλκης είναι ο πιο δοτικός και ισορροπημένος της παρέας. Ως ψυχολόγος βλέπει τον κόσμο με μια πιο ψύχραιμη και συγκροτημένη ματιά. Είναι ο συνδετικός κρίκος που κρατάει την παρέα ενωμένη. Η μεγάλη του αγάπη είναι το τρέξιμο. Γνωρίζει καλά πως η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου, με αφετηρία και τερματισμό, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνον, είναι να μοιραστεί τη διαδρομή με τους ανθρώπους που αγαπάει. Η ασθένειά του, ο πιο δύσκολος αγώνας που καλείται να τρέξει, δεν θα τον γονατίσει, αλλά θα τον δυναμώσει τόσο που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλη την παρέα…

Μετά τη φωτιά… όλα αλλάζουν

Η νέα δραματική σειρά, «Μετά τη Φωτιά», έρχεται τον Οκτώβριο στον Ant1 και αφηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών, οι οποίες, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω».

Ένα φιλανθρωπικό γκαλά μετατρέπεται σε εφιάλτη. Μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει: Ατύχημα ή εμπρησμός; Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν οι φλόγες καταλαγιάσουν… Τρεις γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν ότι το βράδυ αυτό οι μοίρες τους θα ενωθούν θα αφήσουν τις ζωές και το παρελθόν τους στις στάχτες αυτής της ολέθριας πυρκαγιάς… Όλα θα χαθούν στις φλόγες… Όνειρα, σχέδια, ελπίδες… Πώς θα κατορθώσουν να αλλάξουν το πεπρωμένο τους και να βρουν τη ζωή που τους αξίζει;

Έντονα συναισθήματα και ανατροπές, ανείπωτα μυστικά, δυνατές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις, σε μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897.

H σειρά είναι βασισμένη στο «Le Bazar de la Charité» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski, σε σκηνοθεσία Alexandre Laurent, μια παραγωγή της Iris Bucher για την Quad Television, σε συμπαραγωγή με το TF1 και σε συνεργασία με το Netflix.

Η σειρά «Μετά τη Φωτιά» θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 21:00 και αναμένεται να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Οι Παγιδευμένοι επιστρέφουν

Έχοντας δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, οι «Παγιδευμένοι» επιστρέφουν στον Ant1 τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 22:30. Στον πολυαναμενόμενο Β΄ κύκλο της σειράς, εκτός από τον επιχειρηματία που ενσαρκώνει ο Τάσος Χαλκιάς, έρχονται και άλλα νέα πρόσωπα για να ανατρέψουν τη ζωή των ηρώων.

Συγκεκριμένα στον δεύτερο κύκλο της σειράς θα εμφανιστούν οι:

Παναγιώτης Βερβερίδης (Λάμπρος Κωνσταντέας): Νεαρός αστυνομικός ρεπόρτερ. Όμορφος, κοινωνικός, αξιαγάπητος, μορφωμένος, ευγενικός και δοτικός. Θα γνωριστεί με τον Θοδωρή και θα μπει στην παρέα του. Είναι τυχαίο αυτό ή μήπως έχει κάποιο κρυφό σχέδιο στο μυαλό του;

Περικλής Νικολάου (Γιώργης Τσαμπουράκης): Όμορφος, γοητευτικός, σαγηνευτικός, ευγενικός, γλυκός και τρυφερός. Όλα όσα ψάχνει μία γυναίκα σε έναν άντρα. Τι θα τον φέρει κοντά στη Χρύσα και σε ποια μονοπάτια θα οδηγηθούν και οι δύο;

Κυριάκος Παπαδημητρίου (Δημήτρης Λιόλιος): Είναι ο νέος Διοικητής της Αστυνομίας, αντικαταστάτης του Σπύρου Μαρκέτου. Σε τίποτα, όμως, δεν του μοιάζει ως προς τις αξίες και το ήθος του. Τι κρύβει ο νέος Διοικητής και τι ρόλο θα παίξει η παλιά του γνωριμία με τον Δημήτρη;

Μελίνα Οικονόμου (Γιάννα Παπαγεωργίου): Γλυκιά, καλοσυνάτη, όμορφη, πληθωρική, έξυπνη, χαρούμενη, «έξω καρδιά». Νοικιάζει το άδειο σπίτι της Ελένης και γίνεται γειτόνισσα του Σπύρου και του Δημήτρη. Τι ρόλο θα παίξει όταν τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την οικογένεια Μαρκέτου;

Σωτήρης Παναγιωτίδης (Παναγιώτης Μαργέτης): Πρόσφατα απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, όμορφος αν και αδέξιος στις κινήσεις του, έξυπνος και φιλόδοξος. Γνωρίζει την Άννα κατά τη διάρκεια της πρακτικής του στο γραφείο της αντίδικου δικηγόρου σε μία υπόθεση που εκείνη έχει αναλάβει. Είναι τυχαία αυτή η γνωριμία ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω απ’ αυτή;

Mega

Το Ναυάγιο φέρνει στην οθόνη ένα συγκλονιστικό γεγονός

Mια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας φέρνει στη μικρή οθόνη το Mega το φθινόπωρο. Η δραματική σειρά «Το Ναυάγιο» που έχει βασιστεί στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής των πρωταγωνιστών της.

Οι ιστορίες των ανθρώπων που επιβιβάστηκαν στο μοιραίο πλοίο το 1966 από τα Χανιά με προορισμό τον Πειραιά θα ξεδιπλωθούν βασισμένες στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη με την πρεμιέρα να έχει δρομολογηθεί για την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης ΣτάνκογλουΑναστασία ΠαντούσηΓεράσιμος ΣκιαδαρέσηςΛεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.ά.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

To «Milky Way» σίγουρα θα συζητηθεί

«Η Τέχνη είναι σπίθα – Εμείς πήγαμε να φτιάξουμε μια φωτιά μέσα στο χιόνι» είπε πρόσφατα ο Βασίλης Κεκάτος για το δημιούργημα του που ακούει στο όνομα «Milky Way».

Η νέα μίνι σειρά του Mega θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου. Το cast αποτελείται από νέα πρόσωπα τα οποία πλαισιώνονται από «δυνατούς» και καταξιωμένους ηθοποιούς.

Το «Milky Way» είναι μια σύγχρονη σειρά χωρίς περιττές σκηνές η οποία περιγράφει την κοινωνία όπως ακριβώς είναι, θλιβερή, αισιόδοξη, ερωτεύσιμη αλλά και στενάχωρη. Στο «Milky Way» όλα δίνονται στην σωστή δοσολογία και αναμένεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης.

Η ιστορία: Σε μία απόμακρη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Στη νέα σειρά «Milky Way» πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Το Famagusta είναι εμπνευσμένο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η νέα δραματική και φιλόξοδη σειρά του Mega «Famagusta» φέρει τις υπογραφές των Αντρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου και είναι εμπνευσμένη από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το πρώτο trailer για το «Famagusta» το οποίο βρίσκεται στον «αέρα» προκαλεί ανατριχίλα και συγκίνηση.

Η νέα σειρά του Mega αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Τα πρώτα γυρίσματα έχουν ήδη γίνει στην Λευκωσία.

Στα 24 επεισόδια της σειράς, το «FAMAGUSTA», το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα «βάζει» στο επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, που θα συγκινήσει.

Τα τραγικά γεγονότα: 14 Αυγούστου του 1974 ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους. Ο Μαύρος Αύγουστος μετατρέπει μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη- φάντασμα. Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση, «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

FAMAGUSTA είναι η φράγκικη ονομασία της Αμμόχωστου, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

50 χρόνια τώρα η Αμμόχωστος λειτουργεί σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους.

Η ιστορία: Αυτές οι αληθινές ιστορίες ενέπνευσαν τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου ώστε να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή τηλεοπτική σειρά 24 επεισοδίων με τίτλο «FAMAGUSTA», όπου το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα.

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους.

Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Η Γη της ελιάς έρχεται με ακόμα περισσότερα μυστικά

Η γη της ελιάς δεν χρειάζεται συστάσεις αφού την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00 θα κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος της σειράς του Mega. Μυστικά, βεντέτες και πάθη αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών που ήδη ανυπομονούν για την επιστροφή της αγαπημένη τους σειράς.

Στην πρεμιέρα, θα δούμε την καταδίωξη των ληστών που οδηγεί στην εισβολή στο σπίτι της οικογένειας Βρεττάκου. Μια ομηρεία ξεκινά και οι συνέπειες για τους ήρως της σειράς αναμένονται απρόβλεπτες. Ο Μάνος και η Μαρίνα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας περιμένοντας την γέννηση του γιου τους αλλά το μωρό τους πάσχει από μια σπάνια και θανατηφόρο νόσο. Η Δήμητρα έρχεται αντιμέτωπη με το μυστικό του Ορέστη. Η Ιουλία και ο Στάθης μαθαίνουν ότι η κόρη τους τελικά ενώ η Αθηνά υιοθετεί τη μικρή Φιλιώ.

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου

Ησειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Η σειρά θα επιστρέψει την ερχόμενη σεζόν, με πιθανότερο μήνα τον Φεβρουάριο και αναμένεται να περιλαμβάνει δώδεκα επεισόδια.

Στα social media ήδη έχουν διαρρεύσει οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κύκλου.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο, πρόσφατα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagtram δύο φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής του έγραψε μία ρήση του Αγίου Παϊσίου: «Βλέπεις, και τα δέντρα σε ένα δάσος που τα φύτεψαν άνθρωποι είναι σαν στρατός, σαν λόχος. Ενώ τα φυσικά δάση πόσο ξεκουράζουν! Άλλα δένδρα μικρά, άλλα μεγάλα, με άλλο χρώμα το καθένα! Ένα μικρό λουλούδι του Θεού έχει μεγαλύτερη χάρη παρά ένας σωρός χάρτινα ψεύτικα λουλούδια, διαφέρουν όσο διαφέρει και το άυλον από το νάυλον».

Maestro: Με διαφορετική αφήγηση ο νέος κύκλος

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, την σεζόν που πέρασε κέρδισε τους τηλεθεατές του Mega και ταξίδεψε με το «Maestro» του στο Netflix. Η σειρά θα επιστρέψει στις οθόνες με δεύτερο κύκλο, την άνοιξη του 2024 ενώ τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στους Παξούς.

Σε ότι αφορά την αφήγηση της σειράς, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης φαίνεται να θέλει να κάνει τη διαφορά στον δεύτερο κύκλο του Maestro αφού ο ένας ήρωας θα μιλάει και θα εξιστορεί την ζωή του άλλου.

Open

Με μια σειρά πέφτει στη μάχη της τηλεθέασης το Open. Ο «Έρωτας φυγάς» αποτελεί «δυνατό» πρόγραμμα για τον σταθμό γι’ αυτό και πήρε το «πράσινο φως» ώστε να προβληθεί και δεύτερη σεζόν. Η καθημερινή σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και όπως φαίνεται οι θαυμαστές της ανυπομονούσαν για την επιστροφή της καθώς συγκέντρωσε μέσο όρο 22,7% στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η συνέχεια στον «Έρωτα Φυγά» θα καθηλώσει. Όλα τα κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως και οι ισορροπίες ανατρέπονται. 

Star Channel

IQ 160: Σε νέες περιπέτειες η Μουρίκη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που συγκέντρωσε το «IQ 160», η αστυνομική κωμωδία του Star Channel πήρε το «πράσινο φως» για την νέα σεζόν και για δεύτερο κύκλο. Η δαιμόνια Πηνελόπη Μουρική την οποία υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη, λόγω του υψηλού IQ της έγινε από καθαρίστρια σύμβουλος της αστυνομίας. Οι περιπέτειες της αναμένεται να απασχολήσουν τους τηλεθεατές της και την ερχόμενη σεζόν. Στο νέο κύκλο η Πηνελόπη προσπαθεί να συνέλθει από το φιλί που αντάλλαξε με τον Καλατζή (Νίκος Κουρής). Πρέπει ωστόσο να το ξεπεράσει ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την συνεργασία τους. Δύσκολη αποστολή όμως αποδεικνύεται για την Πηνελόπη το να καταλάβει αν ο Καλατζής έχει ξεπεράσει ή όχι το φιλί τους.

Τα επεισόδια θα ξεκινήσουν γυρίσματα την 1η Νοεμβρίου και ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ανατρεπτικές καταστάσεις γεμάτες γέλιο «Στα Σύνορα»

Ακόμα μια κωμική σειρά θα εντάξει το Star Channel στο πρόγραμμα του την νέα σεζόν. Τα γυρίσματα για τη νέα σειρά «Στα Σύνορα» ξεκίνησαν το καλοκαίρι και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου.

Η υπόθεση: Σε ένα χωριό, κοντά στα σύνορα, μία αξιαγάπητη γιαγιά ζει με την οικογένειά της. Η μεγάλη της εγγονή, επιστρέφει από τις σπουδές της, για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Καθ’ οδόν, γνωρίζει έναν γοητευτικό αστυνομικό, ο οποίος μόλις έχει πάρει μετάθεση στο ίδιο χωριό.

Πώς θα αντιμετωπίσουν τη σπίθα που δημιουργείται ανάμεσά τους; Τι υποδοχή θα συναντήσει ο νέος αστυνόμος στο χωριό; Και πώς θα αντιδράσει εκείνη, όταν ενημερωθεί ότι η επιχείρηση της γιαγιάς της δεν είναι και τόσο νόμιμη;

Ένα θεότρελο χωριό με απίθανους κατοίκους. Μία δαιμόνια γιαγιά, που λύνει και δένει. Μία επιχείρηση λαθρεμπορίου, που αναζητά… διάδοχο. Ένα κορίτσι, με πολλούς υποψήφιους μνηστήρες. Και ένας αστυνομικός, αποφασισμένος να τη διεκδικήσει… αλλά και να επιβάλλει το νόμο.

Μπορεί ο έρωτας να γεννηθεί, ακόμα και κάτω από τις πλέον απρόβλεπτες συνθήκες; Γέλιο, έρωτας, απρόοπτα και ένα «ανορθόδοξο» χωριό.

Στην σειρά παίζουν: Υρώ Μανέ, Κώστας Κόκλας, Νίκος Πουρσανίδης, Λίλα Μπακλέση, Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ρένος Ρώτας, Βαλέρια Κουρούπη, Πάρις Θωμόπουλος, Έλενα Ασημακοπούλου, Βασίλης Τριανταφύλλου. Με τη σφραγίδα του σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλου.

Το Έτερος Εγώ φτάνει στο τέλος του

Από τον τηλεοπτικό οδηγό της σεζόν δεν θα μπορούσε να λείπει το «Έτερος Εγώ». Η πετυχημένη σειρά του με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη η οποία έχει αγαπηθεί και έχει ξεχωρίσει, θα επιστρέψει στην συχνότητα του Star Channel για την προβολή της τελευταίας σεζόν.

Οι «Μαύροι Πίνακες» που ετοιμάζονται

Το Star Channel, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει να προσθέσει στο πρόγραμμα του ακόμα μια σειρά με τίτλο «Μαύροι Πίνακες». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά σχετικά με την σειρά όμως το πιθανότερο είναι να βγει στον «αέρα» στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν.

Alpha

Στο «Προξενιό της Ιουλίας» η μοίρα μιας γυναίκας ορίζεται από άλλους

Η νέα σειρά εποχής που θα πέσει στη μάχη της τηλεθέασης την ερχόμενη σεζόν μέσα από την συχνότητα του Alpha λέγεται «Το προξενιό της Ιουλίας». Πρόκειται μια σειρά εποχής που «συνομιλεί» με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50. Στο επίκεντρο της σειράς, οι τηλεθεατές θα συναντήσουν τη γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» των εκδόσεων «Ψυχογιός». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κρητικός, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης, ενώ τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών.

Η πρεμιέρα της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεβρίου στις 20:00.

Η υπόθεση: Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.
Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.

Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα. Τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ψήγμα αισιοδοξίας.

Η αλήθεια, όμως, δεν έχει φανερώσει την τελική της όψη…

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης γίνεται «Γιατρός» που χάνει το παρελθόν του

Η νέα σειρά του Alpha «Ο Γιατρός» με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Στη νέα σειρά η οποία αναμένεται κάνει πρεμιέρα στα τέλη Οκτωβρίου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα υποδυθεί τον Ανδρέα Βρεττό έναν κορυφαίο γιατρό διευθυντή της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Η ζωή του θα ανατραπεί όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας ναι μεν σώζεται αλλά ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του.

Ο Ανδρέας που είναι τώρα είναι εντελώς διαφορετικός με αυτόν που ήταν δώδεκα χρόνια πριν… Πώς θα τον αντιμετωπίσουν οι δικοί του άνθρωποι, πώς θα μάθει την αλήθεια και πώς θα αντιδράσει;

Σασμός: Ανατρεπτικός και απρόβλεπτος ο τρίτος κύκλος

Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η πιο αγαπημένη ελληνική σειρά μυθοπλασίας, ο Σασμός, θα βρίσκεται ξανά στις οθόνες με δυνατές ανατροπές και καθηλωτικές εξελίξεις αφού τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Νέα γεγονότα ξεσκεπάζουν κρυμμένα μυστικά και πάθη. Απρόσμενες αφίξεις φέρνουν τα πάνω-κάτω, θέτοντας ένα διαφορετικό πλαίσιο δράσης.

Το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ για τον τρίτο κύκλο του Σασμού βρίσκεται ήδη στον «αέρα» και έδωσε μια πρώτη γεύση από το τι θα επακολουθήσει.

Στον τρίτο κύκλο της σειράς «εισβάλλουν» ο Βασίλης Μπισμπίκης και Πηνελόπη Τσιλίκα.

Τα λόγια του trailer

Ένα όπλο που οπλίζεται. Ο ήχος μιας σφαίρας που βρίσκει στόχο. Οξύς, μεταλλικός.

-«Τι έκανες;»

-«Το χρέος μου έκανα».

Μια κραυγή. Σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μία μητέρα σπαράζει κι υποφέρει.

-«Είσαι γιος του».

Δίπλα ένας άντρας δίνει μάχη για τη ζωή του. Μια άλλη μάνα υποφέρει.

-«Μάνα τι έχει γίνει;»

Ένα πτώμα θέτει ερωτήματα, ένας αστυνομικός ζητά απαντήσεις.

-«Ήμουν σίγουρος ότι θα το έσκαγε».

Αποκαλύψεις που γκρεμίζουν σχέσεις ζωής.

-«Ήξερες; Για μένα είσαι νεκρός… Δεν έχω δύναμη να συγχωρήσω κανέναν, ούτε θέλω».

Ήλθε ντυμένος φίλος ο εχθρός. Με την συγγενική ιδιότητα να κρύβει τη μαύρη του ψυχή.

-«Έκανε κοπέλι η ανιψιά μου, με το φονιά του αδελφού της;»

-«Από τότε που έφυγες συνέβησαν πολλά. Τώρα είναι ευκαιρία να κόψουμε για πάντα αυτό το μίσος».

-«Ήντα είναι αυτά που λες ξάδελφε; Δεν το πιστεύω αυτό που ακούω. Προδώσατε το αίμα μας».

Όπλα και σίδερο και φωτιά.

-«Το πρόβλημα είναι της οικογένειάς μου και θα το αντιμετωπίσω όπως εγώ κατέω».

Απειλή που αιωρείται κι «αναπνέει» μίσος.

-«Δεν ήλθε για καλό αυτός ο άνθρωπος….Δεν προλάβαμε να περάσουμε καλά καλά τις βέρες και πέσαν όλες οι συμφορές πάνω μας».

Ένας άντρας μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί την οικογένειά του.

-«Εάν τολμήσεις να πειράξεις τη γυναίκα ή το παιδί μου θα με βρεις μπροστά σου».

Μια γυναίκα είναι έτοιμη να περάσει την κόκκινη γραμμή, προκειμένου να μην αφήσει να πειράξουν τους δικούς της.

-«Θα πάρω εγώ η ίδια το όπλο και θα σε αντιμετωπίσω».

Ένας ιερωμένος, το χνάρι του Θεού.

-«Βοήθα μας στο κακό που έρχεται».

-«Μπορεί κάτι να μας κυνηγάει και να μη φτάσουμε ποτέ εκεί που θέλουμε, όσο και να το ζητάει η ψυχή μας».

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μπαίνει στον «Παράδεισο των κυριών» και όλα αρχίζουν από την αρχή

Για δεύτερη χρονιά, ο «Παράδεισος των κυριών» θα ανοίξει τις πόρτες τους και νέα πρόσωπα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πολυκατάστημα ενώ ο «σκοτεινός» τους ρόλος δεν θα αποκαλυφθεί από την αρχή. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μπαίνει στην σειρά και θα υποδυθεί τον Σίμο.

Ο «Παράδεισος των κυριών» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Για 11η χρονιά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Η μακροβιότερη κωμική ελληνική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» συνεχίζει για 11η χρονιά στον Alpha. Ορισμένοι από τους χαρακτήρες ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους και αποχώρησαν από την σειρά ενώ νέοι ήρωες θα εμφανιστούν για να φέρουν τα πάνω – κάτω. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» επιστρέφει στην συχνότητα του Alpha στις 30 Σεπτεμβρίου στις 21:45.

Φόνοι στο καμπαναριό: Γιατί είναι ντυμένες μοναχές η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ρένια Λουζίδου

Μια νέα μίνι σειρά έρχεται την νέα σεζόν στον Alpha και το πρώτο teaser είναι ήδη στον «αέρα» και αποκαλύπτει το cast. Οι «Φόνοι στο καμπαναριό» όπως ονομάζεται η νέα σουρεαλιστική κωμωδία μυστηρίου του Alpha, έχουν την υπογραφή του μετρ των επιτυχιών, Αντώνη Αγγελόπουλου («Εγκλήματα», «Είσαι το ταίρι μου», «Στο παρά πέντε, «Εθνική Ελλάδος» κ.ά.

Το πρώτο teaser αποκάλυψε το βασικό cast της σειράς. Ρένια ΛουιζίδουΕλισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Μένη Κωνσταντινίδιου, Άννη Θεοχάρη και Λυδία Τζανουδάκη συμμετέχουν στη μίνι σειρά «Φόνοι στο καμπαναριό».

Ο Alpha αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γιατί είναι ντυμένες μοναχές η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ρένια Λουζίδου; Tι ψάχνουν με το μεγεθυντικό φακό στο λιβάνι; Σε ποιον ανήκουν τα φονικά όπλα που εξετάζουν ο Γιωργής Τσουρής και ο Βαγγέλης Δαούσης;

Kαι κυρίως, γιατί τρώνε πίτσα ενοχικά η Μένη Κωνσταντινίδου, η Άννη Θεοχάρη και η Λυδία Τζανουδάκη; Όλα συνδέονται με κάποιο παράδοξο τρόπο στη νέα σουρεαλιστική κωμωδία μυστηρίου του Αντώνη Αγγελόπουλου, σε παραγωγή της Filmiki Productions.

Περισσότερα στοιχεία θα έρθουν στο φως σε λίγες ημέρες… Φόνοι στο καμπαναριό. Θεϊκή κωμωδία. Έρχεται στον Alpha».

Οι επτά σειρές της ΕΡΤ

Υπολογίσιμος «αντίπαλος» είναι πλέον η ΕΡΤ για τα ιδιωτικά κανάλια αφού «κοντράρει» και διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην τηλεθέαση με επτά σειρές.

Η Παραλία της Δανάης Μιχαλάκη και του Δημήτρη Μοθωναίου

Η δραματική σειρά «Η παραλία», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 22:45, και μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.

«Η παραλία» μεταφέρει τους τηλεθεατές στα Μάταλα της Κρήτης. Εκεί, κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων, μυστήριο, έρωτας και συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Πόσα σκοτεινά μυστικά μπορεί να κρατήσει η παραλία της ανεμελιάς;

Η ιστορία: Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα. Με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Ηλέκτρα: Η ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ1 για να συναρπάσει. Η πρεμιέρα της νέας σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου στις 19:10 και θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:10.

Η σειρά θα μεταφέρει τους τηλεθεατές στη δεκαετία του ’70 για να περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν.

Η ιστορία: Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Κάνε ότι κοιμάσαι: Ήρθε με δεύτερη σεζόν αφού απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς

Η σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι» επέστρεψε για τον δεύτερο ακόμα πιο μυστηριώδη κύκλο αφού πρώτα απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς, στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023. Η ψυχολογική σειρά μυστηρίου επέστρεψε στις 11 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ1 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45.

Στο νέο κύκλο του «Κάνε ότι κοιμάσαι» ο Νικόλας έχει παραιτηθεί από το σχολείο και ζει απομονωμένος σε μια παραθαλάσσια περιοχή, παλεύοντας ακόμα με τις ενοχές και τα τραύματά του από το μακελειό στο θέατρο. Η Μπετίνα προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει, όσο ο Μάκης προσπαθεί να προστατέψει τη Νάσια από την αντιδραστική συμπεριφορά που την έχει πιάσει με την απώλεια του Στάθη.

Ο Ίσσαρης, η Άννα και ο Πέτρος έχουν πάρει προαγωγή σε μια ειδική υπηρεσία, το Τμήμα Ειδικών Εγκλημάτων, με προϊσταμένη μια αξιωματικό, τη Χρύσα, η οποία εκτός από την ειδίκευση και την τυπικότητά της, δεν μοιάζει να τους συμπαθεί πολύ.

Αντιμέτωπος με τα δικά του φαντάσματα κι έχοντας παραιτηθεί, ο Κάσδαγλης δέχεται την πρόταση του διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, από το οποίο αποφοίτησε. Ο Σταματάκης τού προτείνει να δουλέψει για το Αλεξανδρινό Κολλέγιο με έναν όρο: να πείσει τον Νικόλα να προσληφθούν μαζί.

Από το σχολείο αποβλήθηκαν, πριν από λίγους μήνες, δύο μαθητές με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πέρα από το σκάνδαλο, το γεγονός δημιούργησε και τριγμούς στην προοπτική ανανέωσης της θητείας της παρούσας διοίκησης και αυτό μοιάζει να ανησυχεί μια καθηγήτρια, την Πέρσα.

Ο Σταματάκης, όμως, έχει να αντιμετωπίσει μυστικά και εκβιασμούς. Ποιος είναι αυτός που τον εκβιάζει με ένα ερωτικό βίντεο της γυναίκας του, Δέσποινας; Ποιοι από τον κύκλο του είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι άγνωστοι εχθροί; Ο Ίκαρος, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο και με κόρη στην τελευταία τάξη του Λυκείου, φαίνεται να γνωρίζει περισσότερα για τα μυστικά του Σταματάκη. Η καλύτερή του φίλη, η Δάφνη, αρχηγός μιας ανερχόμενης πολιτικής παράταξης και μητέρα μαθήτριας του σχολείου, δεν σκοπεύει να τον αφήσει αβοήθητο. Η Πέρσα μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στα μυστικά του σχολείου και την προσπάθειά της να ξεφύγει από αυτό το περιβάλλον.

Το βράδυ της μεγάλης δεξίωσης για τους χορηγούς του Κολλεγίου, όλοι μοιάζουν να κρύβουν από κάτι. Ποιος είναι ο καθηγητής Γυμναστικής που θα προειδοποιήσει τον Νικόλα να μη δεχτεί την πρόταση να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου; Και κυρίως, ποιος είναι ο άγνωστος δράστης που θα δολοφονήσει τον γυμναστή λίγο μετά τη διαρροή ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με τη σύζυγο του διευθυντή του σχολείου;

Ο «Τρίτος όροφος» διαρκεί μόλις 15 λεπτά

Η νέα 15λεπτη κωμική σειρά «Τρίτος όροφος» θα πέσει στη μάχη της τηλεθέασης την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Το σενάριο και η σκηνοθεσία φέρουν την υπογραφή του Βασίλη Νεμέα ο οποίος θα συστήσει στους τηλεθεατές ένα ζόρικο, εκρηκτικό ζευγάρι τον Γιάννη και την Υβόννη.

Ένα ζευγάρι νέων στην… ψυχή, ο Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης) και η Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη), έρχονται στην ΕΡΤ1 για να θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Η σειρά θα μεταδίδεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, την ίδια ώρα, στις 21:30, με την πρεμιέρα να έχει γίνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023.

«Στα σύρματα» και ο Λάκης Γαβαλάς

Μια ακόμα κωμική σειρά θα ρίξει η ΕΡΤ στη μάχη της τηλεθέασης η οποία συνεχίζει να επενδύει στη μυθοπλασία. Η νέα κωμωδία υπόσχεται στους τηλεθεατές σπαρταριστές καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, και διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές.

Η πρεμιέρα της νέας σειράς «Στα σύρματα» έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 21:45. Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ανατρεπτική ιστορία ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος».

Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «Ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.

Όλα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας μας.

Έρωτες, ξεκαρδιστικές ποινές, αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα στις τηλεφωνικές γραμμές και μια μεγάλη απόδραση, που είναι στα σκαριά, μπλέκουν αρμονικά και σπαρταριστά, σε μια ανατρεπτική και μοντέρνα κωμωδία.

Επιστρέφει ο Όρκος

«Ο όρκος ΙΙ», η δραματική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, επιστρέφει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια.

Με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη και πλειάδα ηθοποιών και συντελεστών, η σειρά θα οδηγήσει, και τη νέα τηλεοπτική χρονιά, σε ένα περιπετειώδες και επικίνδυνο ταξίδι, γεμάτο αγωνία, μυστήριο και έντονο το στοιχείο της ανατροπής.

Όλα άρχισαν όταν ο χειρουργός Φίλιππος Ραζής βρήκε έξω από το νοσοκομείο ένα άρρωστο δωδεκάχρονo Ρομά κορίτσι. Χειρουργώντας το συνειδητοποίησε ότι της έλειπε ο ένας νεφρός. Τελικά, το κορίτσι πέθανε και κανείς δεν το αναζήτησε. Ο Φίλιππος, ψάχνοντας να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τον θάνατο της μικρής Ρομά, ανακάλυψε μια σπείρα εμπορίας οργάνων. Η προσπάθειά του, όμως, να οδηγήσει τη σπείρα στη φυλακή τον κατέστησε θύμα ενός σατανικού σχεδίου που τον έστειλε στη φυλακή.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, παρακολουθούμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Η εντολή είναι σαφής: να τον σκοτώσουν. Όμως, δεν τα καταφέρνουν. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ιατρικές του γνώσεις τον γλιτώνουν. Ο αρχιφύλακας τον ορίζει γιατρό των φυλακών, εκείνος σώζει ζωές και γίνεται ήρωας. Ένα βράδυ, όμως, τον χτυπούν σχεδόν μέχρι θανάτου και οδηγείται στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του από τις φυλακές τον βοηθούν να δραπετεύσει.
Ο Φίλιππος Ραζής, φυγάς και κατάδικος πλέον, κρύβεται και με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων ετοιμάζει την επιστροφή του. Συγκεντρώνει νέα στοιχεία για να επαναδικαστεί η υπόθεση και να αποδειχτεί η αθωότητά του. Για ακόμα μία φορά, τα βάζει με ένα ολόκληρο σύστημα. Θα τα καταφέρει;

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στις 21:45

H «Έρημη χώρα», μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν

H «Έρημη χώρα», μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, έρχεται τη νέα σεζόν στις οθόνες , και φιλοδοξεί να καθηλώσει αν και η ημερομηνία της πρεμιέρας ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Η σειρά, οχτώ επεισοδίων, παραγωγής ERTFLIX, θα προβληθεί αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1.

Η οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας.

H Εύα, μια 11χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 70χρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά, βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.

Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η Μαρίνα, αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Η τύχη ενός παιδιού χωρίς οικογένεια στα χέρια ανθρώπων που αναζητούν τη «χαμένη» οικογένεια.