Τα γυρίσματα της νέας σειράς crime με στοιχεία fantasy του Ant1 έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Η νέα μεγάλη παραγωγή «Μάγισσα» προετοιμάζεται και ο σταθμός του Αμαρουσίου φιλοδοξεί, την ερχόμενη σεζόν, να τρελάνει τα μηχανάκια της τηλεθέασης και να καθηλώσει τους τηλεθεατές στους δέκτες τους. Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, υποδέχθηκε πρόσφατα τους τηλεοπτικούς συντάκτες στη Μάνη και συγκεκριμένα στο κάστρο της Καρδαμύλης (Πύργος Μούρτζινου) που γίνεται μέρος των γυρισμάτων και προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Ο Λευτέρης Χαρίτος ο οποίος άφησε το «στίγμα» του με την σκηνοθετική του ματιά στην σειρά «Άγριες Μέλισσες» αποκάλυψε πως και στη «Μάγισσα» οι βασικοί συνεργάτες είναι οι ίδιοι. «Οι βασικοί συνεργάτες είμαστε οι ίδιοι. Η Μελίνα Τσαμπάνη, ο Πέτρος Καλκόβαλης, ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος στη μουσική, η Λύδια Αντώνοβα στο μοντάζ, ο Γιάννης Καραγιάννης ως παραγωγός, εγώ σκηνοθέτης και η Τριάδα Παπαδάκη στο ενδυματολογικό» ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης.

Το εγχείρημα που λέγεται «Μάγισσα» είναι δύσκολο και αυτό εστιάζεται στο γεγονός πως η «σειρά θα προβάλλεται δυο φορές την εβδομάδα και εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε να μοιάζει σα να είναι για μια φορά την εβδομάδα».

Το ντεκόρ του 1.000.000 ευρώ

Εκτός από την όμορφη Μάνη, γυρίσματα πραγματοποιούνται και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κτήμα Νάσιουτζικ όπου έχει στηθεί ντεκόρ κόστους άνω του 1.000.000 ευρώ. Πλέον στο κτήμα Νάσιουτζικ υπάρχει ένα κάστρο με τα… όλα του. Δωμάτια, μπουντρούμια, βασανιστήρια, αποθήκες και ειδικοί χώροι για… παράνομο σεξ έχουν στηθεί. Μάλιστα, προκειμένου να χτιστεί το συγκεκριμένο κόστος, οι άνθρωποι της παραγωγής έφεραν μέχρι και ειδική πέτρα από τη Γερμανία ώστε να χτίσουν τα τείχη.

Το μονοπλάνο της αρχής

Η εναρκτήρια σεκάνς που θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της Μάγισσας θα είναι μια μεγάλη μάχη την οποία παρακολουθεί η πρωταγωνίστρια Έλλη Τρίγγου η οποία θα υποδυθεί τη Θεοφανώ. Η σκηνή είναι μονοπλάνο και επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο και άκρως εντυπωσιακό εγχείρημα καθώς σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 50 κομπάρσοι ενώ συμμετείχαν και άτομα ειδικά στη ξιφομαχία τα οποία θα περιβάλλονται από καπνούς, ενώ δεν θα λείψουν και οι τραυματισμοί και φυσικά τα αίματα.

Το μεγάλο στοίχημα του Λευτέρη Χαρίτου

Ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του έχει βάλει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος αναφορικά με τη νέα σειρά «Μάγισσα», όπως εξομολογήθηκε είναι να κάνει τους τηλεθεατές να πιστέψουν τους χαρακτήρες και την πλοκή. «Για μένα το μεγαλύτερο στοίχημα σε αυτήν την σειρά είναι να το πιστέψεις. Δηλαδή να το βλέπεις και να λες “α υπάρχει”» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως το σενάριο είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε, σε όποιο χώρα και αν μένει. «Είναι crime με στοιχεία fantasy. Δεν είναι “ελληνικό”. Η Ελλάδα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο location» σημείωσε.

Η λεπτομέρεια στους τίτλους αρχής που γίνεται για πρώτη φορά σε σειρά

Ο Λευτέρης Χαρίτος προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετικά με τους τίτλους αρχής της σειράς «Μάγισσα». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο σκηνοθέτης, είναι η πρώτη φορά που στην ελληνική τηλεόραση, το μουσικό θέμα των τίτλων μιας σειράς ηχογραφήθηκε με συμφωνική ορχήστρα.

«Ηχογραφήσαμε το βασικό θέμα με συμφωνική ορχήστρα. Και φωνές… Οπότε και το θέμα των τίτλων και κάποια που παίζουν μέσα στην σειρά είναι ηχογραφημένα με ορχήστρα 60 ατόμων. Συγκεκριμένα με τη Philharmonia Orchestra» σημείωσε ο σκηνοθέτης.