Αν και δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει στη ζωή του τηλεόραση, τελικά το τόλμησε με μια ιδέα που θεωρούσε ότι δεν θα… περνούσε αλλά τελικά του είπαν το μεγάλο «ναι» και έτσι δημιούργησε με απόλυτη ελευθερία το «Milky Way». Ο λόγος για τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, Βασίλη Κεκάτο.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega παρουσιάστηκε σε ειδική προβολή στους τηλεοπτικούς συντάκτες στην κατάμεστη αίθουσα της Εναλλακτικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μαζί με τους συντελεστές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε έναν άλλον… γαλαξία.

Μετά το τέλος της προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων του «Milky Way», ο Βασίλης Κεκάτος απάντησε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου του Mega, Δώρας Αναγνωστοπούλου η οποία συντόνισε την συζήτηση αλλά και των τηλεοπτικών συντακτών.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου να κάνω τηλεόραση. Πριν από αυτή τη δουλειά που έχει διάρκεια 460 λεπτά, η αμέσως προηγούμενη είχε 9! Εννοώ δηλαδή ότι δεν το σκεφτόμουν. Είχα την ευκαιρία και την απόλυτη ελευθερία από τους παραγωγούς μου να γράψω ότι θέλω. Στην πραγματικότητα όταν μου είπαν να κάνω μια σειρά, σκέφτηκα να κάνω μια σειρά που αποκλείεται να πουν ναι… Τελικά είπαν ναι και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό!» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κεκάτος.

«Εμείς πήγαμε να φτιάξουμε μια φωτιά μέσα στο χιόνι»

Άγνοια κινδύνου παραδέχθηκε πως είχε ο Βασίλης Κεκάτος σε ότι αφορά το τηλεοπτικό του εγχείρημα τονίζοντας πως μέσα στο μυαλό του λειτούργησε σα να δημιουργεί μια ταινία μεγάλης διάρκειας.

«Δεν φοβήθηκα κάτι γιατί δεν ήξερα ακριβώς τι είναι. Πήγα δηλαδή με άγνοια κινδύνου. Δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω μια σειρά, σκέφτηκα ότι θα κάνω… κάτι. Δεν ξέρω στην πραγματικότητα τη δομή της σειράς, την ανακάλυψα στην πορεία. Στο μυαλό μου ήταν μια μεγάλη ταινία αυτό. Με πολλά πρόσωπα, πολλούς χαρακτήρες. Σινεμά θέλω να κάνω αλλά προέκυψε αυτό και το υπηρέτησα με όλη μου την καρδιά και την αγάπη που θα έδινα σε μια ταινία» είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο σκηνοθέτης πρόσθεσε πως: «Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι έτοιμη να δει αυτά τα θέματα στην τηλεόραση αλλά δεν σημαίνει και κάτι αυτό. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι με την Τέχνη. Είναι μια μικρή σπίθα αυτό το πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει παρανάλωμα ή μπορεί να σβήσει και αμέσως. Εμείς πήγαμε να φτιάξουμε μια φωτιά μέσα στο χιόνι. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει κάτι.

Προσπαθούμε για κάτι ούτως ή άλλως και αυτό το κάτι το μεταφράσαμε σε μια σειρά. Αύριο θα είναι μια ταινία, μεθαύριο κάτι άλλο και ελπίζουμε. Όχι ότι εμείς είμαστε οι γαμάτοι που θα κάνουμε την κοινωνία καλύτερη απλώς έχουμε κάποιες διαφορετικές απόψεις, λίγο πιο σύγχρονες.

Δεν έχω κάποιο σχέδιο στο μυαλό μου, ούτε θέλω να αλλάξω την κοινωνία. Είπα κάποιες ιστορίες και ελπίζω αυτές κάπως να μπουν στα σπίτια των ανθρώπων να συζητηθούν. Σίγουρα θα βαρεθούν, θα τσαντιστούν, θα γελάσουν, μπορεί να συγκινηθούν. Μακάρι να συγκινηθούν όσο περισσότεροι γίνεται ώστε να υπάρξουν κι άλλες ιστορίες λίγο πιο δύσκολες από το σύνηθες στην ελληνική τηλεόραση».

«Θα με πληγώσει αν τα πιτσιρίκια νιώσουν προδομένα από μένα»

«Θα με πληγώσει αν τα πιτσιρίκια νιώσουν προδομένα από μένα» παραδέχθηκε ο Βασίλης Κεκάτος καθώς μέσα από το Milky Way προσπάθησε να μιλήσει τη γλώσσα των νέων ενώ σε ότι αφορά τη δράση της σειράς αυτή τοποθετείται στην επαρχία γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είμαι επαρχιώτης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλλονιά, γνωρίζω τον κόσμο της επαρχίας και μου είναι πιο εύκολο να μιλήσω για αυτό. Άνοιγα και έβλεπα χωράφι, όχι την μπουγάδα του απέναντι. Αυτό έχω μάθει να αναζητώ και να αναπαριστώ στις δουλειές μου».

Η πρεμιέρα της νέας σειράς του Mega «Milky Way» έχει προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση της σειράς «Milky Way»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συντόνισε την συζήτηση με τον Βασίλη Κεκάτο

Σε μία απόμακρη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Οι πρωταγωνιστές

Οι συντελεστές της σειράς Milky Way του Mega δέχθηκαν θερμό χειροκρότημα μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων

Στη νέα σειρά «Milky Way» πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Δείτε το teaser του «Milky Way»: