Η Μάγισσα θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες της στις 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και θα υποδεχθεί για πρώτη φορά τους τηλεθεατές. Η νέα υπερπαραγωγή του Ant1 υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στην Μάνη του 1817, εκεί που διεργασίες της Επανάστασης είχαν ξεκινήσει.

Δύο ισχυρές οικογένειες, Λασκαραίοι και Γερακάρηδες, αν και αντίπαλες πατριές αποφασίζουν να ενωθούν μέσω του γάμου των παιδιών τους. Αυτή η ευαίσθητη ισορροπία, όμως, θα διαταραχθεί όταν σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του εγγονιού των δύο οικογενειών, το μωρό εξαφανίζεται. Όλες οι υποψίες θα πέσουν στη Θεοφανώ, σε μία από τις υπηρέτριες της οικογένειας η οποία έχει το χάρισμα της ενόρασης.

Και έτσι ξεκινά η ιστορία…

Λίγες μέρες πριν την προβολή της πρεμιέρας, η Μάγισσα υποδέχθηκε στο σετ των γυρισμάτων δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακά σκηνικά που έχουν στηθεί κυριολεκτικά πετραδάκι – πετραδάκι στο Μουσείο Νάσιουτζικ στα Σπάτα ώστε να θυμίζει ο χώρος όσο το δυνατόν πιο πειστικά τη Μάνη την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Οι σεναριογράφοι της σειράς, Μελίνα ΤσαμπάνηΠέτρος Καλκόβαλης, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, οι πρωταγωνιστές και ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης υποδέχθηκαν τους δημοσιογράφους και συνομίλησαν μαζί τους για το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Λευτέρης Χαρίτος: Είναι ένα ρίσκο ωραίο – Δεν τσιγκουνεύτηκε κανείς το κόστος

Λευτέρης Χαρίτος – Γιάννης Καραγιάννης

Ενθουσιασμένος με την νέα του δουλειά είναι ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος ο οποίος τις περισσότερες μέρες του πλέον τις περνάει στην αίθουσα του μοντάζ καθώς τα γυρίσματα είναι πολύ μπροστά αφού ξεκίνησαν το περασμένο Νοέμβριο.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτος στο Μουσείο Νάσιουτζικ έχει γίνει φοβερή δουλειά και «δεν τσιγκουνεύτηκε κανείς το κόστος για να στηθεί όλο αυτό» ενώ μέχρι και στην αυλή που θα υπάρχει πάντα ζωή «έχει γίνει ειδική υποδομή ώστε να μην ξεράσει το χώμα με τις βροχές».

«Είναι ένα ρίσκο ωραίο» ανέφερε ο σκηνοθέτης και τόνισε πως «αν μου έλεγαν να κάνω ξανά κάτι σαν τις Μέλισσες δεν θα το έκανα, γιατί το κάναμε».

Πρωτότυπη μουσική από την αρχή μέχρι το τέλος

Η Μάγισσα θα ολοκληρωθεί στα 72 επεισόδια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Λευτέρης Χαρίτος, η ιστορία που θα «ανοίξει» στο πρώτο επεισόδιο θα ολοκληρωθεί στο 72ο. «Η Μελίνα και ο Πέτρος ετοιμάζονται να τελειώσουν το σενάριο της σειράς. Μέσα στον επόμενο μήνα θα ξέρουμε πώς θα τελειώσει, αν θα τους κάψουν όλους ή αν θα επιζήσει κανείς… 72 επεισόδια και τέλος».

Βέβαια, κανείς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερος κύκλος με νέα ιστορία αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να φουντώσει μια τέτοια συζήτηση.

Στην μουσική βρίσκεται ένας γνώριμος των τηλεθεατών… Ο Alex Sid, δηλαδή ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος ο οποίος στις «Άγριες Μέλισσες» άφησε το μουσικό του στίγμα. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και στη «Μάγισσα».

«Δεν έχουμε καθόλου library. Έχουμε πρωτότυπη μουσική για 72 επεισόδια. Αυτό είναι συγκλονιστικό για μια σειρά που δεν είναι των 10 επεισοδίων» τόνισε ο Λευτέρης Χαρίτος και αναφερόμενος στους ηθοποιούς της σειράς εξήγησε πως θα υπάρχουν και «φρέσκα» πρόσωπα: «Πάλι προσπαθήσαμε να φέρουμε καινούργια πρόσωπα. Αυτό με ενδιαφέρει. Προσπαθώ να βρω νέα παιδιά που έχουν κάνει λίγα ή και τίποτα. Θα υπάρξουν τέτοια πρόσωπα στην σειρά».

Νίκος Ψαρράς: Μόνο περηφάνια νιώθω

Περήφανος που συμμετέχει στην σειρά «Μάγισσα» ο Νίκος Ψάρρας δεν έκρυψε την συγκίνησή του που η σειρά θα… τελειώσει. «Ξέρω ότι θα τελειώσουν τα 72 επεισόδια και θα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Θα περιμένουμε μπας και γίνουν έστω άλλα 10. Νιώθω περήφανος που είμαι σε αυτήν την σειρά. Μόνο περηφάνια νιώθω» είπε χαρακτηριστά ο ηθοποιός.

Γιώργος Γάλλος: Είναι από τις λίγες φορές που νιώθεις ότι τα πράγματα γίνονται έτσι όπως πρέπει να γίνουν

«Τρομερό ταξίδι» χαρακτήρισε ο Γιώργος Γάλλος την συγκεκριμένη δουλειά και πρόσθεσε πως: «Είναι από τις λίγες φορές που νιώθεις ότι τα πράγματα γίνονται έτσι όπως πρέπει να γίνουν. Ένα υπέροχο ταξίδι με ανθρώπους που νοιάζονται πάρα πολύ γι’ αυτό που κάνουν. Μπορεί να ακούγεται αφελές αλλά δεν το συναντάς πολλές φορές αυτό». Όσο για το τι ένιωσε ο ηθοποιός όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Νάσιουτζικ προκειμένου να δει το χώρο των γυρισμάτων, είπε χαρακτηριστικά πως: «Όταν ήρθα και είδα πρώτη φορά το χώρο σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να μείνω. Αυτό είναι το πρώτο δείγμα ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά».

Η πρόταση στην Έλλη Τρίγγου

Η Έλλη Τρίγγου θα υποδυθεί τη Θεοφανώ, την υπηρέτρια χωρίς παρελθόν η οποία έχει το χάρισμα της ενόρασης και θα κατηγορηθεί ως Μάγισσα μετά το θάνατο του 40 ημερών βρέφους.

Πόσο δυσκολεύτηκε ή όχι να πει το «ναι» η ηθοποιός στον Λευτέρη Χαρίτο όταν της πρότεινε το ρόλο;
«Ο Λευτέρης ήξερε ότι δεν με ενδιέφερε να κάνω κάτι στην τηλεόραση τόσο άμεσα μετά τις Μέλισσες. Με πήρε τηλέφωνο να συναντηθούμε. Σκέφτηκα ότι ήθελε να πούμε τα νέα μας και εκείνος μου πρότεινε να κάνω το ρόλο της Μάγισσας. Του λέω “Τι να σου πω; Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή! Ναι!”» εξομολογήθηκε η Έλλη Τρίγγου ενώ όσον αφορά τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί σημείωσε πως: «Είναι ένα κορίτσι που κάπως δεν έχει ρίζες και όσο προχωράει η ιστορία βλέπουμε και τη δική της ενηλικίωση. Όχι τόσο την ηλικιακή όσο την υπαρξιακή».

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast: