Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ απηύθυνε μια σπαρακτική έκκληση μετά τη μάχη για την υγεία του, σε μια τελευταία προσπάθεια να συμφιλιωθεί με την κόρη του. Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ στο οποίο συμμετείχαν ο πατέρας της δούκισσας καθώς και ο ετεροθαλής αδελφός και η αδελφή της, ο Τόμας Μαρκλ μίλησε για τον πόνο που ένιωσε όταν είδε τη σχέση του με την κόρη του να επιδεινώνεται.

Και μετά από χρόνια προβλημάτων υγείας, παραδέχτηκε τους φόβους του ότι μπορεί να πεθάνει χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ τον Άρτσι ή τη Λίλιμπετ, τα δύο εγγόνια του.

Η Μέγκαν και ο πατέρας της έχουν αποξενωθεί από τότε που η δούκισσα του Σάσεξ μπήκε στη βασιλική οικογένεια, με την οικογένεια Μαρκλ να έχει αποκοπεί από τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του. Μιλώντας στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο 7NEWS σε ένα ντοκιμαντέρ, ο Τόμας Μαρκλ αποκάλυψε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πέρυσι που τον είχε αφήσει σοβαρά εξασθενημένο.

Παρά τον αγώνα που έδωσε για την υγεία του, ανέφερε ότι η Μέγκαν δεν επικοινώνησε μαζί του. «Αν δεν εμφανιστεί για ένα εγκεφαλικό επεισόδιο – αν αυτό δεν τη συγκινήσει – τι θα τη συγκινήσει;», είπε.

Ο ίδιος έκανε μια τελευταία έκκληση να ξανασμίξει με τη Μέγκαν και να γνωρίσει τα δύο εγγόνια του: «Είναι μια τεράστια απογοήτευση και είναι θλιβερό κάθε μέρα». Και πρόσθεσε: «Θα έχουν τη μύτη μου, θα έχουν τα μάτια μου».

Λυγίζοντας, είπε ότι θα έκανε τα πάντα για να διορθώσει τη σχέση τους. «Η παιδική της ηλικία ήταν μαζί μου. Κάθε φορά που είχαμε την ευκαιρία να πάμε κάπου και να κάνουμε κάτι, το κάναμε», είπε.

«Μακάρι να μπορούσαμε να καθίσουμε και να μιλήσουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε τις διαφορές μας. Η Μέγκαν – με αγαπούσε. Είμαι ο ήρωάς της. Και ξαφνικά με πέταξαν έξω».