Στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» βρέθηκε καλεσμένη η Μάγια Τσόκλη το μεσημέρι της Πέμπης και αναφέρθηκε στις υιοθεσίες και στα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου». Η δημοσιογράφος, μίλησε και για την υιοθεσία του γιου της, Νικόλα, πριν από 13 χρόνια.

Αναφορικά με τις υιοθεσίες η Μάγια Τσόκλη τόνισε: «Δεν είναι όλα τα παιδιά που κακοποιούνται, είναι και κάποια που είναι τυχερά που βρέθηκαν σε ένα ίδρυμα, δεν μπορούν να μπαίνουν όλα σε ένα σάκο. Πραγματικά θέλω να τελειώνουν αυτές οι δίκες για να βγάλουμε και τα συμπεράσματά μας, γιατί ακούγονται πολλά αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Υπάρχει ένας πυροβολισμός από πληροφορίες που δεν πιστεύω ότι είναι όλες αληθινές. Τώρα για την επιθυμία και της υπουργού, να φύγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα και να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες, βεβαίως, αλλά εγώ θα πρόσθετα με τη δική μου την εμπειρία ότι δεν φτάνει αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει από πίσω και μια ολόκληρη οργάνωση που να υποστηρίζει αυτούς τους γονείς και τα παιδιά. Δεν είναι απλό πράγμα να υιοθετήσεις και να γίνεις ανάδοχος, είναι άλλο να γεννήσεις και άλλο να το πάρεις, ειδικά όταν δεν είναι μωράκι.

Όταν έχει κάποια τραύματα στη ζωή του. Είναι παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη. Βρίσκω λίγο αφελές αυτό που λένε ότι για να υιοθετήσεις φτάνει η αγάπη. Η αγάπη φτάνει αλλά θέλεις υποστήριξη, θέλεις γνώση, δεν είναι απλά τα πράγματα. Εγώ υιοθέτησα τον γιο μου όταν ήταν 3 χρονών. Ήταν ήδη μεγάλος, αυτό λένε και οι ψυχολόγοι. Με δυσκόλεψε πολύ, τώρα δε που ο Νικόλας είναι και έφηβος και είμαστε στις φούριες μας. Ευτυχώς είναι ένα καλό παιδί με πολλές επιτυχίες στα κορίτσια, οπότε περιμένουμε να περάσει κι αυτό».

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ ορφανή»

Για το αν αισθάνθηκε ορφανή όταν έχασε τη μητέρα της, απάντησε: «Δεν αισθάνθηκα ποτέ ορφανή. Ήμουν μικρή, η μητέρα μου πέθανε στο Παρίσι, ο πατέρας μου με έστειλε κατευθείαν στην Αθήνα στη θεία Ελένη η οποία έγινε μετά και η μητέρα μου. Θυμάμαι πως ήμασταν σε μια πολυκατοικία στην οδό Ασκληπιού και από πάνω έμενα μια πιτσιρίκα με την οποία κάναμε παρέα και έμενε με τους γονείς και την γιαγιά της. Μου έχει μείνει αξέχαστο, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος της μητέρας μου, ήρθε αυτή η γυναίκα και με έπιασε και μου είπε “αχ καημένο ορφανό”. Αισθανόμουν ότι δεν απευθυνόταν σε μένα γιατί δεν αισθανόμουν ποτέ καημένο ορφανό».

«Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν αυτή την καταπληκτική ικανότητα να προσαρμόζονται στα πάντα. Δηλαδή και στα ταξίδια που έχω κάνει και έχω δει τραγικές καταστάσεις, που ούτε μπορούμε να διανοηθούμε εδώ πέρα, έβλεπες τα παιδιά να γελάνε και να παίζουν. Τα παιδιά προσαρμόζονται οπότε θέλω να πω πως σε έναν θάνατο, που σαφέστατα αφήνει σημάδια χωρίς καμία αμφιβολία, τα παιδιά καταφέρνουν πάντα να προσαρμοστούν και να βρουν τον δρόμο τους» συμπλήρωσε η Μάγια Τσόκλη.

Πότε θα βγει στον «αέρα» η νέα της εκπομπή

Όσον αφορά τη νέα της εκπομπή στην ΕΡΤ, τόνισε: «Έχουμε τελειώσει, κάτσαμε δύο μήνες στην Αμερική και είμαστε στο μοντάζ, στα κείμενα. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα. Μέσα στο 2023 θα τη δείτε».