Ένας εμμονικός πρώην φίλος κατέθετε επανειλημμένα μετρητά στον τραπεζικό λογαριασμό της πρώην ερωμένης του, μετά από 3 μήνες σχέσης, χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς για την κοπέλα, ως στοιχεία πληρωμής. Το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει είναι 100 δολάρια για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που έγραφε ως δικαιολογία για να της στέλνει μικροποσά.

Ο … ευρηματικός άντρας δεν είχε άλλη επιλογή για να εκφράσει τα «συναισθήματά» του μετά τον χωρισμό. Έτσι, ο 29χρονος Jack Roach, έκανε 41 διαφορετικές πληρωμές στον λογαριασμό της 24χρονης Rachel Thomas-Tear όταν τον μπλόκαρε στα social media μετά το τέλος της σχέσης τους. Τα υβριστικά μηνύματα του Roach στο πλαίσιο αναφοράς δικαιούχων πληρωμής για τις συναλλαγές περιλάμβαναν το «ξεμπλόκαρέ με για να σου μιλήσω», «μικρή @@@@, δεν είναι περίεργο που δεν έχεις κανέναν». Η κοπέλα από την πλευρά της είπε ότι δεν βγαίνει πλέον έξω φοβούμενη ότι θα συναντηθεί με τον Roach, δεν μπορεί να πάει τον γιο της στο πάρκο και δεν κοιμάται τη νύχτα λόγω ανησυχίας.

Δεν είναι γνωστό πόσο πλήρωσε συνολικά ο Roach, αλλά το θύμα τον ανέφερε στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι ο πρώην της είχε αφήσει επίσης κεριά και λουλούδια στο κατώφλι της και είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς Snapchat για να την κυνηγήσει.

Στο δικαστήριο του Warrington, ο Roach, επίσης από το Little Sutton, παραδέχτηκε ότι την καταδίωκε και του εκδόθηκε μια διετή περιοριστική εντολή που του απαγόρευε να επικοινωνήσει με την πρώην του ή να πλησιάσει στο σπίτι της. «Ενώ ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να παραμείνουμε φίλοι, δεν ήταν δυνατό λόγω της αλλαγής των συναισθημάτων του. Μερικές φορές ήταν καλός, και μερικές φορές ήταν κακός» είπε η Rachel Thomas-Tear και συνέχισε «δέχθηκα πολλές κλήσεις και μηνύματα. Τον μπλόκαρα ελπίζοντας ότι δεν θα επικοινωνούσε άλλο μαζί μου αλλά αντ’ αυτού έστειλε χρήματα στον λογαριασμό μου στο Monzo και άφηνε μηνύματα» είπε για την αντίδραση του πρώην συντρόφου της, μετά τον χωρισμό.

«Τηλεφωνούσε από αριθμούς που έδειχναν “χωρίς αναγνώριση κλήσης” όταν είχα πολλές κλήσεις από τον γιατρό μου σχετικά με τα ραντεβού στο νοσοκομείο. Ήταν πάντα από ιδιωτικό αριθμό».

«Πριν από όλα αυτά ήμουν ένας χαρούμενος εξερχόμενος άνθρωπος, αλλά αυτό με έχει επηρεάσει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορώ πλέον να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Δεν βγαίνω έξω από το φόβο μήπως τον δω μπροστά μου». Λέγοντας ότι είχε αλλάξει το κινητό της τηλέφωνο, το θύμα είπε: «Είμαι διαρκώς διστακτική ότι μπορεί να εμφανιστεί στο σπίτι μου όπως έκανε». «Εξοικονομώ χρήματα για ένα κουδούνι κάμερας. Ζω με φόβο καθημερινά. Δεν κοιμάμαι πολύ καλά καθώς ανησυχώ συνεχώς, ειδικά αν ακούω θόρυβο το βράδυ, μεταδίδει η dailymail.

«Όταν βγαίνω έξω κοιτάζω συνεχώς πάνω από τον ώμο μου. Έχει επηρεάσει και τον γιο μου. Θα μπορούσα να τον πάω στο πάρκο αλλά δεν μπορώ» είπε. «Δεν επισκέπτομαι πολύ την οικογένειά μου καθώς ζουν στην ίδια περιοχή με τον κατηγορούμενο. Με έχει επηρεάσει σημαντικά, καθώς είναι η μόνη υποστήριξη που έχω» συμπλήρωσε.

Ο Roach ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να αναζωπυρώσει τη σχέση τους καθώς του είπε ότι ήταν έγκυος. Ωστόσο, η Εισαγγελέας, Laura Simpson είπε: «Είναι πρώην σύντροφοι και η σχέση τους έληξε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Το θύμα τον κατήγγειλε για παρενόχληση και καταδίωξη τον Φεβρουάριο, αλλά ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε τους όρους της εγγύησης και εξακολουθούσε να την παρενοχλεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους» τόνισε.

«Το θύμα είχε μπλοκάρει τον κατηγορούμενο για τα πάντα για να τον σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της, αλλά λάμβανε πολλές κλήσεις από κρυφούς αριθμούς, σε μερικούς από τους οποίους απάντησε και ήταν ο κατηγορούμενος» πρόσθεσε. Έλαβε επίσης 41 τραπεζικές πληρωμές που είχαν μια σειρά από μηνύματα. Επιπλέον σύμφωνα με τα λεγόμενα της Εισαγγελέως, ο κατηγορούμενος την πλησίασε στη διεύθυνσή της ρωτώντας πού πήγαινε και πως ήθελε να περάσει χρόνο με τον γιο της. Μάλιστα άφησε και ένα κερί στο κατώφλι της.

«Δέχεται ότι έκανε κάποιες κλήσεις στο θύμα σε έναν άγνωστο αριθμό, λέει ότι ήταν έγκυος και δέχτηκε να κάνει τραπεζικά εμβάσματα σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί της» πρόσθεσε.

«Συμφώνησε επίσης ότι χρησιμοποιούσε προσβλητικούς και υποτιμητικούς όρους εάν δεν απαντούσε. Δέχτηκε ότι πήγε στην περιουσία του θύματος στις 10 Φεβρουαρίου για να επιστρέψει τα υπάρχοντά του στον γιο της. Πήρε επίσης λουλούδια και άλλα αντικείμενα για να της φτιάξει τη διάθεση.

«Είπε ότι το έκανε για να ανανεωθεί η σχέση»

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε ότι οι δεν είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στείλει μηνύματα στο θύμα όπως επίσης αρνήθηκε πως ο άντρας έκανε τόσες κλήσεις όσες κατηγορούνταν.

«Αυτό που έχουμε είναι ένας νεαρός άνδρας, 29 ετών, και η πρώτη του φορά ενώπιον των δικαστηρίων για ένα αδίκημα όπως αυτό», είπε η κυρία Γκρέι. «Το αδίκημα είναι η καταδίωξη χωρίς βία και δεν είναι η καταδίωξη με τον φόβο της βίας που είναι πιο σοβαρό. Αυτό δεν σημαίνει να υποβαθμίσουμε τη σοβαρότητα αυτού του αδικήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

«Αποδέχεται ότι η σχέση τελείωσε. Αποδέχεται ότι δεν πρέπει να έχει άλλη ανάμειξη με την καταγγέλλουσα και πρόθεσή του είναι να κάνει ακριβώς αυτό».

Ο Ρόουτς παραδέχτηκε επίσης ένα άσχετο αδίκημα, για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε πρόστιμο 50 λιρών συν 495 στερλίνες. Επιπλέον, οι δικαστές τον καταδίκασαν σε κοινωνική εργασία 12 μηνών με 135 ώρες άμισθης εργασίας και 20 ημέρες δραστηριότητας αποκατάστασης με τη δόκιμη υπηρεσία.

Ο Δικαστής JP Alf Bean είπε στον Roach: «Είναι μάλλον απογοητευτικό το γεγονός ότι κάποιος στην ηλικία σου έχει σβήσει τώρα το λευκό ποινικό του μητρώο με το να έρθει ενώπιον των δικαστηρίων».

«Ελπίζουμε να λάβετε την κοινοτική διαταγή ως σωτήριο μάθημα και να μην ξαναέρθετε ενώπιον των δικαστηρίων. Εκτιμώ ότι προχώρησες και δεν έχεις πάει να τη δεις από τον Μάιο. Πληρώστε το πρόστιμό σας, κάντε την απλήρωτη δουλειά σας και αφήστε αυτό πίσω σας» κατέληξε.