Αν πιστεύατε ότι το Jon Bon Jovi, είναι το πραγματικό όνομα του frontman του συγκροτήματος που μοιράζεται το όνομά του, κάνετε λάθος, καθώς ο γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ ρόκερ άλλαξε το όνομά του όταν υπέγραψε με μια μεγάλη δισκογραφική, προκειμένου να «πουλάει» περισσότερο. Και ενώ το βαφτιστικό του όνομα δεν αλλοιώθηκε και πολύ -απλώς έκοψε μια συλλαβή και μετακίνησε μερικά γράμματα- το όνομα με το οποίο έγινες ευρέως γνωστός ο καλλιτέχνης είναι σίγουρα το σημείο αναφοράς του.

Jon Bon Jovi

Στη ροκ και την ποπ μουσική σκηνή είναι πιο συνηθισμένο για τους καλλιτέχνες να χρησιμοποιούν τα αληθινά τους ονόματα, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να πουλάς δίσκους ως Lady Gaga παρά ως Stefani Angelina Germanotta, ενώ και το Φρέντι Μέρκιουρι έχει πολύ περισσότερη «ακουστική», ως όνομα ροκ μουσικού, από το Φαρούχ Μπουλσάρα, αναφέρει το grunge.com. Κάτι που ισχύει και για τον Jon Bon Jovi, ο οποίος βαφτίστηκε ως John Francis Bongiovi Jr.

Jon Bon Jovi: Ποιο είναι το πραγματικό του όνομα

Πίσω στα μέσα της δεκαετίας του 1970, λοιπόν, ο John Francis Bongiovi Jr. ήταν στην εφηβεία του και λάτρευε έναν άλλο ρόκερ του Νιου Τζέρσεϊ, τον Bruce Springsteen, σύμφωνα με το Biography. Μέχρι την ηλικία των 16 ετών είχε δημιουργήσει ένα συγκρότημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com, και μάλιστα εμφανίστηκε μαζί τους μερικές φορές. Έπαιξε, επίσης, με άλλα συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των John Bongiovi and the Wild Ones, στο οποίο χρησιμοποίησε το όνομα γέννησής του.

Jon Bon Jovi

Ωστόσο, όταν υπέγραψε με μια δισκογραφική εταιρεία, τα στελέχη του στούντιο είχαν κάνει το ίδιο που έκαναν με τον Richard Steven Valenzuela (Ritchie Valens) και τον έκαναν να αλλάξει το όνομά του σε κάτι πιο εμπορικό. Όπως αναφέρει το Noise Addicts, ένα γράμμα και μια συλλαβή αφαιρέθηκαν, προστέθηκε ένα κενό και γεννήθηκε ο Bon Jovi (το όνομα του συγκροτήματος και του frontman του). Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος φαινόταν να είναι εντάξει με το να είναι σε ένα συγκρότημα που έφερε το όνομα του τραγουδιστή του, και τα υπόλοιπα, αποτελούν πια ιστορία.