Ο 49χρονος Ίντρις Έλμπα, που τον τελευταίο καιρό απασχολεί τα media για το αν ή όχι θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Και έναν από τους πιο γοητευτικούς σταρ που κάθε γυναίκα θαυμάζει. Όσες συγκαταλέγετε τον εαυτό σας ανάμεσα σε αυτές, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να τον δείτε από κοντά αν επισκεφτείτε το νέο του μπαρ στο Λονδίνο.

Ο διεθνής αστέρας, λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό άνοιξε το Porte Noire, ένα ολοκαίνουργιο μπαρ στην ανανεωμένη γειτονιά King’s Cross στο βόρειο Λονδίνο, το οποίο φέρει το ίδιο όνομα με το εμπορικό σήμα της σαμπάνιας του που κυκλοφόρησε το 2020.

Λεπτομέρειες από το μπαρ του Ίντρις Έλμπα στο Λονδίνο

Ίντρις Έλμπα: Το νέο του μπαρ στο Λονδίνο

Αναμφισβήτητα η καλύτερη καλλιτεχνική εξαγωγή της Βρετανίας σήμερα ο Έλμπα είναι ένας πολυμαθής που έχει γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία σε κάθε τομέα στον οποίο έχει στραφεί. Πριν δύο μήνες περίπου, λοιπόν, ο κόσμος του ποτού ανακάλυψε τι σημαίνουν αυτές οι δεξιότητες του Έλμπα από την άποψη του σχεδιασμού του μπαρ, καθώς το Porte Noire άνοιξε στο King’s Cross του Λονδίνου που αναβιώνει.

Η δημιουργία του ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Ντέιβιντ Φάρμπερ, ιδρυτή των διάσημων Connaught Wine Cellars, ενώ το μπαρ αποτελεί ένα κοινό έργο και ένα μέσο προώθησης για τη μάρκα σαμπάνιας Porte Noire του Έλμπα, καθώς και ένας χώρος όπου θα στήριζε ευχαρίστως το μπαρ όταν βρισκόταν στην πατρίδα του.

«Πηγαίνω σε μπαρ όλη μου τη ζωή και έχω μια πολύ ζεστή σχέση μαζί τους –μάλλον περισσότερο από ό,τι μου επιτρέπεται να παραδεχτώ», εξήγησε ο ίδιος στο theworlds50best.com, αναφορικά με τη σχέση του με τα μπαρ.

Το ίδιο το μπαρ είναι κυρίως επικεντρωμένο στο κρασί, διαθέτοντας στην επιλογή του κοινού περίπου 800 ετικέτες, ενώ είναι χωρισμένο σε πέντε τομείς -τραπεζαρία, μπαρ, εξωτερική βεράντα, κατάστημα και μια μεγάλη αίθουσα γευσιγνωσίας.

Τα ξεχωριστά κοκτέιλ που μπορεί κανείς να απολαύσει εδώ περιλαμβάνουν το Porte Noire Flower με σιρόπι άγριου ιβίσκου, βότκα, λικέρ βερίκοκο και σαμπάνια, το Twinkle Spritz με βότκα, σαμπούκο cordial, prosecco και σόδα και ένα που αποτελεί απτή απόδειξη των συνεχών φημών για τη σχέση του με τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, ένα Vesper Martini με τζιν, βότκα, λικέρ βοτάνων και βερμούτ. Η φιλοσοφία του φαγητού θα παραπέμπει περισσότερη σε αυτή γαλλικών μπρασερί, με πρωταγωνιστές του μενού τα μοσχαρίσια μάγουλα, τα ποσέ αβγά με κόκκινο κρασί, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών από κορυφαίους Γάλλους και Βρετανούς παραγωγούς.

«Έχω ζήσει σε πάρα ολλά μέρη και έχω γνωρίσει πολλούς καλούς ανθρώπους, ενώ έχω προχωρήσει και την καριέρα μου στα μπαρ», λέει ο Έλμπα. «Έχω δουλέψει σε αυτά, έχω πιει σε αυτά και είναι ένα μέρος στο οποίο νιώθω άνετα. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να μοιάζει πολυτελές και ξεχωριστό, αλλά και να είναι σχετικά, ζεστό και φιλόξενο», εξηγεί στο theworlds50best.com για το νέο του επιχειρηματικό βήμα.

Ένα κοινό πάθος για το κρασί

Το Porte Noire γεννήθηκε από ένα κοινό πάθος για το κρασί μεταξύ του Γάλλου και οινόφιλου, Ντέιβιντ Φάρμπερ και του Ίντρις Έλμπα. Ο πλούτος των γνώσεων και της εμπειρίας του Ντέιβιντ στο εμπόριο κρασιού και η όρεξη του Ίντρις για το επόμενο βήμα του, τους επέτρεψε να επιμεληθούν μια ενδιαφέρουσα και μοναδική συλλογή κρασιών.

Αυτό το εγχείρημα προέκυψε για πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του Ίντρις και του Ντέιβιντ στην ιστορική και διάσημη αμπελουργική σχολή Sanger στη Champagne της Γαλλίας το 2018. Μέχρι το 2020 τα πρώτα μπουκάλια της πλέον αναγνωρισμένης από τους κριτικούς σαμπάνιας Blanc de Blancs Grand Cru vintage κυκλοφόρησαν, ενώ μετά την επιτυχία της πρώτης τους συνεργασίας, το δίδυμο έβαλε στόχο να βρει την επόμενη αποκλειστική επιλογή Porte Noire. Της σαμπάνιας το όνομα της οποίας δανείζεται και το ολοκαίνουριο wine bar του πολυπόθητου ηθοποιού.