Μετά από σχεδόν έξι χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, η Aντέλ επιστρέφει στις 19 Νοεμβρίου με το νέο της άλμπουμ που τιτλοφορείται «30». Με αφορμή της δισκογραφική επιστροφή της, λοιπόν, η τραγουδίστρια κάθισε απέναντι από την Όπρα Γουνίφρεϊ για μια αποκαλυπτική, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο CBS.

Φυσικά, το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν το διαζύγιο που πήρε το 2018 από τον σύζυγό της, Σάιμον Κονέτσκι, μετά από δύο χρόνια γάμου και εφτά χρόνια σχέσης.

Η 33χρονη τραγουδίστρια παραδέχθηκε ότι «ντρέπεται για το διαζύγιό της, γιατί αισθάνθηκε ότι δεν σεβάστηκε την ιδέα του γάμου». «Μετά το διαζύγιο ακολούθησαν τρομακτικές κρίσεις άγχους. Με παρέλυαν τόσο πολύ που δεν μπορούσα να έχω έλεγχο στο σώμα μου. Αλλά καταλάβαινα τι γινόταν, γιατί ήμουν εκεί, αν και το σώμα μου ήταν λες και βρισκόταν σε έναν άλλο πλανήτη», γι’ αυτό και χρειαζόταν μια αλλαγή: κάπως έτσι, ξεκίνησε την γυμναστική χάνοντας περίπου 45 κιλά μέσα σε δύο χρόνια.

To ταξίδι για την απώλεια κιλών και το αλκοόλ

Πάντως, η σχέση της με το αλκοόλ [ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη, ψυχοσωματικά, περίοδο] παρέμεινε δυνατή μέχρις ενός σημείου, με την τραγουδίστρια να παραδέχεται ότι έπρεπε γρήγορα να το κόψει.

«Στην αρχή πιθανόν να κρατούσα ζωντανή τη βιομηχανία των αλκοολούχων. Αλλά όταν αντιλήφθηκα πως είχα να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου, σταμάτησα και ξεκίνησα γυμναστική για να μείνω συγκεντρωμένη», ξεκαθάρισε εμφατικά.

«Είναι μια δύσκολη διαδικασία, η διαδικασία ενός διαζυγίου, η διαδικασία του να είσαι μόνος γονιός, η διαδικασία να μην βλέπεις το παιδί σου κάθε μέρα. Δεν ήταν ακριβώς το σχέδιο που είχα κατά νου όταν έγινα μαμά», είπε η Αντέλ, η οποία παραδέχθηκε πως «κατάφερε να προχωρήσει λόγω της μουσικής», αν και, όπως υποστήριξε, κατά την διάρκεια της δημιουργίας του νέου της άλμπουμ, υπήρξαν και εκείνες οι στιγμές «που ένιωθε εξαιρετικά ανασφαλής για τα νέα της τραγούδια».

«Υπήρχαν στιγμές όταν έγραφα αυτό τον δίσκο ή όταν τον άκουγα ξανά, που σκεφτόμουν πως «αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο προσωπικό». Αλλά η ουσία είναι ότι τίποτα δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο αυτά που πέρασα τα τελευταία δύο – τρία χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην «δύσκολη» σχέση με τον πατέρα της. Όπως αποκάλυψε, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο πατέρας της, τον περασμένο Μάιο, τής αποκάλυψε πως δεν είχε ακούσει ποτέ τίποτα που τραγούδησε εκείνη εκτός από το «Hometown Glory», ένα από τα πρώτα της τραγούδια – που έγραψε όταν ήταν 16.

«Τον ανάγκασα να ακούσει κάποια από τα νέα μου τραγούδια και κλάψαμε και οι δύο. Κατάλαβε τις παιδικές μου πληγές μέσα από τα τραγούδια μου και αυτό ήταν κάτι το καταπληκτικό για μένα», κατέληξε με νόημα η 33χρονη μουσικός.