Για το #MeToo μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα η Βάνα Μπάρμπα. «Θα μου επιτρέψετε να μην πω πολλά γι’ αυτό» είπε αρχικά για το #MeToo. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να μην είμαι κοντά στη γυναίκα» ανέφερε.

Η Φαίη Σκορδά την ρώτησε αν έχει μετανιώσει για παλιότερες δηλώσεις της. «Γιατί πρέπει να μετανιώσω; Με ρωτάτε λίγο προβοκατόρικα. Δεν μπορώ να μετανιώσω για κάτι που πιστεύω. Η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Όσο υπάρχει σχέση αρσενικού με θηλυκό πάντα υπάρχει κακοποίηση της γυναίκας. Με ενοχλεί ότι δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά. Με ενοχλεί η υπερβολή, καταντά να γίνει άτσαλο. Είμαι μαζί με τις γυναίκες, όχι εναντίον.

«Είναι δικαίωμά μου» είπε για τις υποστηρικτές δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Τίποτα δεν ανασκευάζω. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο» ανέφερε.

Ο διάλογος

Βάνα: Μη φτάσουμε και στην αντίπερα όχθη να είναι αντίπαλο το αρσενικό στο θηλυκό. Έχουμε ανάγκη τα αρσενικά και τα αρσενικά εμάς.

Φαίη: Ναι αλλά όλη αυτή η κουβέντα γίνεται επειδή η κοινωνία εκπαιδεύει έναν άντρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Βάνα: Η μητέρα τον εκπαιδεύει, εσύ σαν μητέρα έχεις την εξουσία, άσε την κοινωνία. Από εμάς ξεκινάει γλυκιά μου. Εσύ τα παιδιά σου αν τα μάθεις αύριο ότι είσαι ο πρίγκιπας του παραμυθιού.

Φαίη: Δεν θα τα μάθω, όπως δεν με έμαθε η μητέρα μου να έχω ανάγκη από έναν άντρα και πώς θα μου φερθεί ο άντρας για να είμαι ευτυχισμένη στη ζωή μου. Δηλαδή, θα περιμένω από έναν άντρα να με φλερτάρει για να μην είμαι μόνη μου; Αν θέλω βγαίνω και μόνη μου, αν θέλω βγαίνω και με γυναίκες και δεν έχω ανάγκη κανέναν άντρα να αυτοπροσδιοριστώ. Έτσι με έμαθε η μαμά μου.

Γιώργος: Επί σειρά ετών οι μανάδες μεγάλωναν τα κορίτσια λέγοντάς τους ότι θα βρεις τον πρίγκιπα.

Φαίη: Μα όλα τα παραμύθια έτσι ήταν.

Βάνα: Γλυκιά μου ναι, αλλά το λες και σε μια γυναίκα, δηλαδή… Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό. Το κάνεις σε μένα αυτό; Μια γυναίκα που δεν παντρεύτηκα, έκανα παιδί χωρίς γάμο. Εσύ έκανες κι ένα γάμο που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Το λες σε μένα αυτό, σαν να μου λες εγώ δεν έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ από έναν άντρα. Μα έκανες! Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα. Αν είχα γιο θα τον είχα καταστρέψει. Θα ήμουν η χειρότερη σε αρσενικό. Θα τον είχα κάνει νάρκισσο και θα ήταν με πλήρη ασέβεια σε γυναίκες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.