Την επιθυμία της το δεύτερο μωράκι της να είναι κοριτσάκι εξομολογήθηκε η Κατερίνα Παπουτσάκη. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town Κύπρου η ηθοποιός μίλησε για τον οκτώ μηνών γιο της Μάξιμο, τον σύζυγό της Παναγιώτη Πιλαφά δηλώνει ήρεμη και κατασταλαγμένη.

«Αισθάνομαι πολύ καλά με τις επιλογές μου. Με τη ζωή μου. Το παιδί είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Και αυτό που μου αρέσει στον Παναγιώτη είναι πως είμαστε δυο άνθρωποι από την ίδια πάστα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ελπίζει το δεύτερο μωρό της να είναι κοριτσάκι: «Θέλω να κάνω και δεύτερο παιδί, ακόμα και για το ίδιο το παιδί, για να έχει αδελφάκι. Και θα ήθελα να είναι κοριτσάκι».

Τον τελευταίο καιρό η Κατερίνα Παπουτσάκη βρίσκεται στο θέατρο του «Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού», όπου παίζεται η παράσταση «Annie», όταν δεν φροντίζει το μωρό και τον σύζυγό της. Πώς όμως συνδυάζει και τα δύο; «Σκέψου ότι, μετά την παράσταση, τρέχω πανικόβλητη σπίτι για να τον δω. Είμαι όμως πολύ τυχερή γιατί έχω ουσιαστική βοήθεια, αφού είναι παρούσες και οι δυο γιαγιάδες. Το σπίτι είναι ένα πάρτι παρέλασης. Και μου αρέσει που ο Μάξιμος μεγαλώνει με αυτή την παρέα, με ανθρώπους που τον αγαπάνε και είναι όλοι εκεί. Και γίνεται και αυτός με τη σειρά του πολύ κοινωνικός».

«Είμαι αγχώδης άνθρωπος και υπερπροστατευτική με τους ανθρώπους που αγαπάω, αλλά ξέρω πώς να το χειριστώ τώρα που έχω γίνει μαμά, γιατί δεν φταίει σε τίποτα το παιδάκι. Όμως, δεν είμαι καταπιεστική. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Έχω θέμα με την καταπίεση και τη στέρηση της ελευθερίας. Θεωρώ ότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι η “συνέχεια των γονιών τους”, αλλά πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα, ως ελεύθεροι άνθρωποι. Γιατί και ως άνθρωπος, σέβομαι την ύπαρξη του άλλου και τον ξεχωριστό, δικό του τρόπο έκφρασης. Θέλω ο Μάξιμος να ανοίξει τα δικά του φτερά, χωρίς να τον κρατάμε εμείς πίσω. Δεν θα ήθελα ένα παιδί που να είναι καταπιεσμένο και να φοβάται να ζήσει», ανέφερε.

«Το ότι είμαι παντρεμένη δεν το κατάλαβα, είναι απλά μια ταμπέλα. Κι ο γάμος μας ήταν ένα πάρτι. Το παιδί είναι πολύ σημαντικό στη ζωή ενός ζευγαριού και στη δική μας σχέση ήρθε πολύ γρήγορα. Δεν με φοβίζει, όμως, αυτή η αλλαγή», σημείωσε.