Για το μόντελινγκ, την καριέρα της αλλά και την ενασχόλησή της με την τηλεόραση μίλησε η Βίκυ Καγιά, τονίζοντας ότι δεν έχει πει ακόμη «αντίο» στο μόντελινγκ.

«Συμμετέχω επιλεκτικά σε κάποιες δουλειές ακόμη και τώρα. Έκανα απλώς ένα διάλειμμα τα πέντε χρόνια που ασχολήθηκα με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Το μόντελινγκ δεν το σταμάτησα ποτέ. Τα μοντέλα δεν έχουν πια ημερομηνία λήξης, ιδιαίτερα αν έχεις χτίσει ένα δυνατό όνομα. Το απέδειξαν η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ», είπε στο Πρώτο Θέμα.

Η ίδια σχολίασε και το γεγονός ότι τολμά να δοκιμάζει νέα πράγματα στα οποία δεν έχει πείρα: «Μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε νέα πράγματα και να τολμώ. Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται. Και να σου πω και κάτι; Είμαι στρατιώτης στη δουλειά. Ακούω κατά γράμμα τις συμβουλές τους, δεν πειραματίζομαι κάνοντας τα δικά μου».

Και συμπλήρωσε: «Η σχέση με τον κόσμο χτίζεται και από τα λάθη και από τα σωστά μας, μα πάνω απ’ όλα από την ειλικρίνειά μας. Κλήθηκα να πρωταγωνιστήσω στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, μια δουλειά που δεν την είχα ξανακάνει, και επομένως δεν γνώριζα, και το έκανα με αλήθεια και αγάπη επιτυγχάνοντας το καλύτερο που μπορούσα. Είμαι θετικός άνθρωπος και, ως εκ τούτου, αντιμετωπίζω τα πάντα θετικά».

Όσο για τα αρνητικά σχόλια που είχαν γραφτεί ανέφερε: «H τηλεόραση δεν μου άφησε ούτε στο ελάχιστο πικρία. Έκανα καλές συνεργασίες, γνώρισα ανθρώπους που πιθανότατα από τον χώρο της μόδας δεν θα τους γνώριζα ποτέ και είδα και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αν δεν είχε υπάρξει στη ζωή μου η εμπειρία της τηλεόρασης, ίσως να μην αισθανόμουν τόσο γεμάτη και τόσο έτοιμη να ανοίξω το Fashion Workshop».