Έναντι 11.000 ευρώ ο καθένας πουλήθηκαν σε δημοπρασία οι έλεγχοι διαγωγής του μαθητής Τζον Λένον, που καταγράφουν κυρίως τις… αταξίες του.

Στους δύο ελέγχους της περιόδου 1955-1956 ο 15χρονος μαθητής Λένον, που φοιτούσε στο Γυμνάσιο Αρρένων Quarry Bank στο Λίβερπουλ της βορειοδυτικής Αγγλίας, περιγράφεται ως «κλόουν της τάξης», «ενοχλητικός» και αναφέρεται πως «δεν δείχνει ενδιαφέρον για τίποτα».

Σύμφωνα με τους ελέγχους, που έβγαλε στο σφυρί η εταιρεία TracksAuction.com, ο Λένον είχε τιμωρηθεί γιατί «έσπρωχνε» και «τσακωνόταν» μέσα στην τάξη και γιατί έκανε «σαμποτάζ».

Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, ο Λένον τιμωρήθηκε τρεις φορές μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Τα αρχεία διασώθηκαν από έναν καθηγητή, ο οποίος είχε κληθεί να κάψει το περιεχόμενο μίας αποθήκης του σχολείου τη δεκαετία του 70. Σύμφωνα με το BBC, ο καθηγητής έσκισε τις σελίδες ενός βιβλίου για να τις κρατήσει για ενθύμιο όταν πρόσεξε πάνω σε αυτές το επίθετο Λένον δεδομένου ότι εκείνος είχε γίνει ήδη γνωστός.

Την γνησιότητα των εγγράφων πιστοποίησε ο στενός φίλος του Λένον στο σχολείο Πιτ Σότον, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο για την ζωή του καλλιτέχνη.