Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του βασιλικού μωρού άρχισε με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στη Βρετανία και όχι μόνο.

Με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, στο πλευρό της, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον μεταφέρθηκε πριν λίγο, «στα πρώτα στάδια του τοκετού», όπως γράφει το BBC, στην κλινική St Mary’s όπου είναι προγραμματισμένο να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Σύμφωνα με το BBC, η πολυήμερη αναμονή λαμβάνει τέλος αλλά δεν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα άλλες πληροφορίες μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της γέννησης του μωρού, το φύλο του οποίου λγεται πως δεν το ξέρουν ούτε οι γονείς.

Όπως μεταδίδει το Skynews, ο μέλλων πατέρας πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει δηλώσει πως θέλει να είναι στο πλευρό της Κέιτ στη διάρκεια του τοκετού.

Πρόκειται για το πρώτο παιδί του ζευγαριού και το τρίτο στη σειρά για το θρόνο, το οποίο ωθεί τον πρίγκιπα Χάρι στην τέταρτη θέση και τον Δούκα του Γιορκ στην Πέμπτη.

Το μωρό θα ανακηρυχθεί άμεσα HRH (His ή Her Royal Highness), σύμφωνα με τη Daily Mail και θα του δοθεί ο τίτλος του Πρίγκιπα ή της Πριγκίπισσας του Κέιμπριτζ ενώ μια μέρα θα βρεθεί στο θρόνο.

Η γέννηση του μωρού είναι μια σημαντική στιγμή και για την τωρινή βασίλισσα, καθώς η τελευταία φορά που εν ενεργεία μονάρχης είδε δισέγγονο με άμεση διαδοχή για το θρόνο ήταν πριν από περίπου 120 χρόνια.

Εκπρόσωποι του Τύπου από όλο τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει εδώ και καιρό έξω από την κλινική αναμένοντας την άφιξη του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας. Η ημερομηνία που προβλεπόταν να γεννήσει η Δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν είχε ανακοινωθεί αλλά δημιουργήθηκε η εικόνα πως αναμενόταν στα μέσα του μήνα.