Με αντίτιμο 90 εκατομμύρια δολάρια μπήκε πωλητήριο στο οίκημα που ο Walt Disney θεωρούσε σπίτι του και η οποία αποτέλεσε την έμπνευσή του για τη δημιουργία της Disneyland.

Στο κτήμα Carolwood Estate γεννήθηκε στον Disney η ιδέα της επέκτασης της εταιρείας του σε χώρους διασκέδασης και της δημιουργίας του θεματικού πάρκου.

Το 1950 ο Disney έφτιαξε με κλίμακα 1:8 ένα σιδηρόδρομο που διέσχιζε το κτήμα ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχει η είσοδος σε ένα από τα τούνελ του.

Η χαρά που του χάρισε η δική του προσωπική «γραμμή» έπεισε τον Disney να φτιάξει ένα θεματικό πάρκο με αντίστοιχα τρενάκια.

Για τον ίδιο και τη σύζυγό του Lillian η έκταση στην περιοχή Carolwood Drive στο Holmby Hills ήταν το «σπίτι των ονείρων τους.

Ο Walt Disney ενθουσιάστηκε με το σιδηρόδρομο και αφοσιώθηκε στην επέκτασή του αλλά και τη δημιουργία χώρου ελέγχου της κυκλοφορίας σε έναν στάβλο στο κτήμα. Το τραίνο έγινε γνωστό ως το Carolwood Pacific Railroad, είχε ράγες μήκους περίπου 800 μέτρων και ένα τούνελ μήκους σχεδόν 30 μέτρων κάτω από τα ανθισμένα παρτέρια της γυναίκας του.

Πέντε χρόνια μετά άνοιξε η Disneyland, φιλοξενώντας ένα κανονικού μεγέθους σιδηρόδρομο, αντίστοιχο με αυτόν που ο Disney απολάμβανε στο σπίτι του.

Το οίκημα άλλαξε ωστόσο χέρια και πλέον δεν θυμίζει και πολλά από το «σπίτι των ονείρων» των Disney: διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια, 17 μπάνια και ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Gabriel Brener, ο οποίος το αγόρασε το 1998. Το σπίτι του Walt Disney γκρεμίστηκε και στη θέση του φτιάχτηκε αυτή η έπαυλη, η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων πισίνα, αίθουσα προβολών, χρηματοκιβώτια, κελάρι, τρία μπαρ.

Παρότι το σπίτι είναι αγνώριστο, υπάρχουν ακόμα κάποιες πινελιές του Disney, όπως η είσοδος προς το υπόγειο τούνελ.