Τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της διανύει η Σταματίνα Τσιμιτσιλή και μιλάει στο περιοδικό «Τηλέραμα» για τη μητρότητα, τα νούμερα της τηλεθέασης αλλά και τη μετακίνηση της εκπομπής της.

«Νιώθω απερίγραπτα! Γεμάτη προσμονή που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, καθώς νιώθω όλο και περισσότερα σκιρτήματα στην κοιλίτσα μου και ένας ακόμα υπέρηχος αποκαλύπτει περισσότερα χαρακτηριστικά της κορούλας μου. Φαντάζομαι βέβαια πως το σοκ και η πληρότητα θα φτάσουν στο αποκορύφωμα όταν έρθει πια στο κόσμο. Είμαι ήδη χαζομαμά!»

Παράλληλα εξομολογείται τις σκέψεις της σχετικά με τη διαδικασία της γέννας: «Δεν μου έχει περάσει καν από το μυαλό ως φόβος. Ίσως επειδή φοβήθηκα πολύ στην αρχή, όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός μου. Ώσπου να νιώσω πως όλα πάνε καλά, φοβόμουν πολύ. Γι’ αυτό κιόλας το έκρυβα. Όταν πήρα το ΟΚ, τότε το αποκάλυψα και δημοσίως».

Όταν ρωτήθηκε μέχρι πότε θα βρίσκεται στο πόστο της, παρουσιάζοντας την εκπομπή της, δηλώνει:

«Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της εγκυμοσύνης μου. Το μωρό μου και ο γιατρός θα αποφασίσουν τελικά πόσο θα παραμείνω στο πλατό. Ιδανικά, θα ήθελα να κάτσω (εκτός πλατό) μετά, ώστε να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά της. Άλλα σχέδια δεν θέλω να κάνω όμως, γιατί ως γνωστόν στην τηλεόραση είναι τα πάντα ρευστά».

Παράλληλα, για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής της, παραδέχεται: «Τα νούμερα τηλεθέασης δεν με αφήνουν αδιάφορη. Τα κοιτάζω, γιατί τα κοιτάνε και οι από πάνω. Μόνο που, πλέον, λόγω εμπειρίας, τα κοιτάω πιο ψύχραιμα. Γιατί τώρα ξέρω πως μια κακή μέρα δεν φέρνει δα και το τέλος του κόσμου». Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην μετακίνηση της εκπομπής της στην πρωινή ζώνη του καναλιού λέγοντας: «Μου προξένησαν φόβο οι μετακινήσεις, ανασφάλεια και επιφυλάξεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρώ πως όταν ο διευθυντής σου σου ζητά να κάνεις κάτι άλλο, τότε οφείλεις να το παλέψεις και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτό έκανα και εγώ, γι’ αυτό και πιστεύω πως, αν και μια αλλαγή χρειάζεται χρόνο για να δείξει τα αποτελέσματά της, ως εκπομπή έχουμε ήδη διαγράψει μια αξιοπρεπή πορεία. Δε σας κρύβω μάλιστα πως μου αρέσει περισσότερο το πρωινό, γιατί ανέκαθεν πίστευα στα ζωντανά προγράμματα. Είναι μεγαλύτερες και η πρόκληση και η αμεσότητα».

Τέλος, αποκαλύπτει αν θα τολμούσε ποτέ να φωτογραφηθεί γυμνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της: «Εδώ δεν έχω κάνει ούτε στα νορμάλ μου σέξι φωτογράφιση, θα έκανα έγκυος; Άλλωστε, δεν το κρύβω, έχω πολλές ανασφάλειες και δεν νιώθω εξοικειωμένη με το σώμα μου σε αυτή τη κατάσταση. Άρα, πώς να βγάλω ρούχα μπροστά σε φωτογράφο και κατ’ επέκταση μπροστά σε όλο τον κόσμο;».