Πλέον, οι Ελληνίδες δεν… τρελαίνονται μόνο για τους εγχώριους άντρες ηθοποιούς. Ξετρελαίνονται από τους τούρκους συναδέλφους τους, που τα τελευταία χρόνια έχουν φροντίσει να τις καθηλώνουν στους τηλεοπτικούς δέκτες ώστε να μην χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από την καθημερινότητά τους στα σίριαλ.

Οι μετοχές των ζεν πρεμιέ των τουρκικών σειρών άλλωστε έχουν εκτοξευθεί και κάθε φορά που ακούγεται ότι κάποιος από αυτούς έρχεται στη χώρα μας, όπως ο Μπουράκ Χακί, επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ποιοι είναι όμως οι γόηδες που κατέκτησαν την ελληνική τηλεόραση;

Μπουράκ Χακί

«Είμαι ωραίος, δεν είναι ντροπή», δήλωσε ο Μπουράκ Χακί που έπαιζε στο «Κισμέτ» του ΑΝΤ1 και οι ελληνίδες όταν ήρθε στη χώρα μας τον… τίμησαν αναλόγως.

Και μπορεί στη γειτονική χώρα να μην είναι τόσο γνωστός αλλά στην Ελλάδα «τρέλανε» τα μηχανάκια της AGB ως Κενάν.

Ο Μπουράκ Χακί γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1975 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Πόλης. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ, αλλά τον κέρδισε το μόντελινγκ.

Εμφανίστηκε σε δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών μόδας, προτού αποφασίσει το 2001 να ασχοληθεί με την υποκριτική. Οι θαυμάστριές του πάντως πρέπει να είναι λυπημένες γιατί εκείνος ολοκληρώθηκε όταν γνώρισε τη σύζυγό του, Σέμα Σίμσεκ, με την οποία απέκτησαν το 2008 το πρώτο τους παιδί.

Σερχάν Γιαβάς

Ο τηλεοπτικός Χαρούν από το «Μοιραίο Έρωτα» γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1972 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά. Στην αρχή εργαζόταν ως καθηγητής τένις και μοντέλο.

Το 1995 όμως του δόθηκε ένας μικρός ρόλος στην τηλεοπτική σειρά και άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστός. Τέσσερα χρόνια αργότερα απασχόλησε τον Τύπο με το γάμο του και το 2001 ήρθε στον κόσμο η κόρη του. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες ενώ η σειρά που παρακολουθούμε φέτος, γυρίστηκε το 2009.

Μουράτ Γιλντιρίμ

Ο τηλεοπτικός Σαβάς, από τον «Έρωτα και Τιμωρία» γεννήθηκε τα 1979 στην Τουρκία. Αν και αρκετά χρόνια ηθοποιός, έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του στη δημοφιλή τηλεοπτική μίνι σειρά «Η καταιγίδα».

Μπορεί να διαθέτει πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από το Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης, όμως, τον τράβηξε η μουσική και το θέατρο. Ως φοιτητής, έπαιζε τύμπανα σε μπάντα, ενώ ο πατέρας του, που ήταν δάσκαλος όταν προετοίμαζε σχολικές παραστάσεις, του έδωσε μόνο μια φορά ένα μικρό ρόλο. Και για να μην είστε περίεργες, είναι παντρεμένος με την Μπουρκίν Τερζίογλου, που είδαμε στη σειρά «Εζέλ».

Κενάν Ιμιρζαλίογλου

Η περσινή μανία των γυναικών άκουγε στο όνομα «Εζέλ». Ο ηθοποιός που λάτρεψαν οι ελληνίδες έπαιξε στο «Αγιάζι του έρωτα» αλλά και στον «Εζέλ» και θα έρθει στη χώρα μας. Γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1974 στην επαρχία της Άγκυρας Μπαλά.

Αποφοίτησε από το μαθηματικό του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ και το 1997 κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Μοντέλου της Τουρκίας» και τέσσερα χρόνια αργότερα του «Καλύτερου Μοντέλου στον Κόσμο». Από το 1999 ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιού χάρη στο σκηνοθέτη Οσμάν Σινάβ.

Κιβάντς Τατλιτούγκ

Θεωρείται ο Μπραντ Πιτ της Τουρκίας. Τουλάχιστον, έτσι τον αποκαλούν. Είναι βοσνιακής καταγωγής και γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1983. Φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο όπου και ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Όταν η οικογένειά του μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, η μητέρα του έστειλε φωτογραφίες του σε πρακτορείο μοντέλων. Μάλιστα, πήρε μέρος σε αντρικά καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Μοντέλου της Τουρκίας», αλλά και του «Καλύτερου Μοντέλου του Κόσμου».

Τολγκαχάν Σαγισμάν

Πριν από τη σειρά Λάλε, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη, πρωταγωνίστησε σε ταινίες που παίχτηκαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Κατέκτησε τον τίτλο του Manhunt International και έζησε στο εξωτερικό δουλεύοντας ως μοντέλο σε καμπάνιες διάσημων σχεδιαστών.