Πολλά χρόνια πριν τον κατακλυσμό των τούρκικων σίριαλ, τότε που η ελληνική τηλεόραση είχε μόνο δύο κανάλια – εκ των οποίων το ένα ήταν η αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ – μία σαπουνόπερα καθήλωνε τις Ελληνίδες και… ορισμένους Έλληνες και γινόταν μείζον θέμα συζήτησης: το θρυλικό «Ντάλλας». Η σειρά άρχισε να μεταδίδεται από την ΕΡΤ τον Ιανουάριο του 1979, με μόλις μια σεζόν διαφορά από τις ΗΠΑ. Παιζόταν κάθε Παρασκευή και βλεπόταν με θρησκευτική ευβλάβεια!

Αρχικά, η υπόθεση της σειράς περιστρεφόταν γύρω από τον έγγαμο βίο του Μπόμπι και της Πάμελα Γιούιν. Όμως, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, την παράσταση έκλεψε ο περιβόητος Τζέι-Αρ, ο ραδιούργος και δολοπλόκος αδελφός του «καλού» Μπόμπι. Έτσι, η παραγωγή άλλαξε το σενάριο και ανέδειξε τον Τζέι-Αρ του Λάρι Χάγκμαν, ως έναν από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες της τηλεοπτικής ιστορίας.

Η σειρά έχασε το κοινό της στην Ελλάδα όταν έκανε την εμφάνισή του, το αντίπαλο δέος της «Δυναστείας». Ωστόσο, στις ΗΠΑ το «Ντάλλας» εξακολούθησε να παίζεται μέχρι το 1991 και σε λίγους μήνες θα αναβιώσει από το αμερικανικό κανάλι ΤΝΤ.

Τι απέγινε όμως ο Τζέι-Αρ και οι υπόλοιποι αστέρες της σειράς; Ποιοι επιστρέφουν στα πλατό του «Ντάλλας»;

Λάρι Χάγκμαν/Τζέι-Αρ Γιούιν
Ο απόλυτος «κακός» στην παγκόσμια ιστορία της σαπουνόπερας! Πριν το «Ντάλλας» ο Λάρι Χάγκμαν ήταν γνωστός για το ρόλο του αστροναύτη στη σειρά «Η Τζίνι και το τζίνι». Αφού γοήτευσε τα πλήθη παίζοντας τον Τζέι-Αρ, ο Χάγκμαν εμφανίστηκε και σε άλλες σειρές, με πιο γνωστή το «Nip/Tuck». Πριν από λίγους μήνες, ο 80χρονος ηθοποιός έκανε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο, ωστόσο θα συμμετάσχει και στο νέο «Ντάλλας», τα γυρίσματα του οποίου έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό.

Πάτρικ Ντάφι/ Μπόμπι Γιούιν
Ο Πάτρικ Ντάφι, υποδύθηκε τον μικρό αδελφό του Τζέι-Αρ. Μετά το τέλος της σαπουνόπερας έκανε καριέρα παίζοντας σε τηλεταινίες και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει αστέρας πρώτου μεγέθους. Και αυτός θα επιστρέψει στη νέα σειρά.

Λίντα Γκρέι/Σου-Έλεν Γιούιν
Η Λίντα Γκρέι ήταν η Σου Έλεν, η σέξι, πλην όμως μπεκροκανάτα, σύζυγος του Τζέι-Αρ. Μετά το «Ντάλλας», η Λίντα Γκρέι εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές, με πιο σημαντική το «Models Inc.». Σήμερα είναι 71 ετών και… δεν της φαίνεται καθόλου. Εξακολουθεί να κάνει εμφανίσεις σε αμερικανικά σίριαλ και θα είναι ένα από τα μέλη του καστ του νέου «Ντάλλας».

Βικτόρια Πρίνσιπαλ/Πάμελα Γιούιν
Η Πάμελα ήταν βασανισμένος χαρακτήρας, καθώς τραβούσε όλα τα δύσκολα και τα δυσάρεστα. Η Βικτόρια Πρίνσιπαλ, που την υποδύθηκε, εγκατέλειψε τη σειρά το 1987 λόγω οικονομικών διαφωνιών με την παραγωγή. Στη σειρά εμφανίστηκε να πέφτει θύμα ατυχήματος και να αποσύρεται. Για αρκετό καιρό έπαιζε σε σειρές και τηλεταινίες, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ως επί το πλείστον με την εταιρία καλλυντικών που έχει ιδρύσει. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είναι στο καστ του νέου «Ντάλλας».