«Παραμένω νέος στην καρδιά. Αλλά κόλλησα στη βιολογία. Δεν μπορώ να την πέσω στις γυναίκες δημοσίως πια. Δεν το αποφάσισα εγώ. Απλά δεν είναι σωστό στην ηλικία μου», λέει στην Daily Mail ο βετεράνος ηθοποιός των 13 υποψηφιοτήτων για Οσκαρ, από τις οποίες έχει κερδίσει τις 3.

«Αν οι άντρες ήταν ειλικρινείς, θα έλεγαν πως ό,τι κάνουν και όπου πάνε, είναι για να δουν γυναίκες», λέει και προσθέτει ότι… εξολοθρεύτηκε συναισθηματικά από το τέλος της 16χρονης σχέσης του με την Αντζέλικα Χιούστον.

«Μια από τις σκληρότερες πλευρές του γήρατος είναι να χάνεις τους φίλους σου», προσθέτει αναφερόμενος στην ηλικία του.

Αυτό που θέλει ο Νίκολσον, που έχει πέντε παιδιά και αναρίθμητες σχέσεις με ηθοποιούς και μοντέλα, είναι άλλος ένας έρωτας. «Απέκτησα ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ένας άντρας», λέει αλλά προσθέτει ότι «Θα μου άρεσε ένα τελευταίο πραγματικό ρομάντζο. Αλλά δεν πιστεύω ρεαλιστικά ότι θα συμβεί. Αυτό που δεν μπορώ να αρνηθώ είναι πως το λαχταρώ».

«Έχω ερωτευτεί τόσο πολύ, που έχω πει: ”Έλα, πάμε να παντρευτούμε”. Αλλά καμιά γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει αυτό που λέω ως αυθεντικό. Πιστεύουν στη φήμη του «Τζακ του πηδηχτούλη. Είμαι καταραμένος… Πιστεύω ότι έχω ένα κενό, που δεν θα διασχίσω ποτέ», καταλήγει.