Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ήταν καλεσμένος σήμερα Παρασκευή (29/12) ο Αντίνοος Αλμπάνης. Ο γνωστός ηθοποιός, στην έναρξη της συνέντευξης, «αιφνιδίασε» την Ελεονώρα Μελέτη με όσα είπε.

«Με την Ελεονώρα βρεθήκαμε το καλοκαίρι στην Πάρο, ένα απόγευμα σε ένα ωραίο εστιατόριο και χαιρετηθήκαμε. Θέλω να πω κάτι που δεν της το είπα, γιατί είναι από αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία να τα λες δημόσια. Στην πιο δύσκολη τηλεοπτική μου στιγμή, που επέλεξα να βγω και να μιλήσω για ένα προσωπικό θέμα, το έκανα στη δική σου εκπομπή και δεν το μετάνιωσα στιγμή. Στάθηκες απέναντί μου με πάρα πολλή αξιοπρέπεια, πάρα πολλή ανθρωπιά, ενώ θα μπορούσες να το εκμεταλλευτείς με κάθε τρόπο.

Θα μπορούσες να κιτρινίσεις την εκπομπή, να την κάνεις φτηνή και να λειτουργήσεις προς όφελος της τηλεθέασης… Κι εσύ ήσουν απέναντί μου άνθρωπος! Είσαι υπόδειγμα δημοσιογράφου, σε ευχαριστώ πολύ και θα είμαι αιώνια διαθέσιμος και ευγνώμων για σένα», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Η Ελεονώρα Μελέτη μετά το αρχικό μούδιασμα απάντησε: «Σε ευχαριστώ και με τιμάς ιδιαίτερα, δεν το περίμενα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με αιφνιδίασες και δεν το περίμενα».

«Δεν έχει νόημα να…»

Αφού η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τον ευχαρίστησε, μίλησαν για την καριέρα του.

«Είμαι καλά, είμαι αρκούντος κουρασμένος αλλά πολύ ευτυχής γιατί κάνω τη δουλειά που αγαπώ, έρχονται συνέχεια πολύ ωραίες συνεργασίες, δημιουργικές, συναντιέμαι με ανθρώπους που θαυμάζω και εκτιμώ πολύ. Είναι ακόμη σε εξέλιξη τα γυρίσματα για το “Maestro”, μια σειρά που δεν έχει ολοκληρωθεί. (…) Περιμένουμε τα σενάρια από τον Χριστόφορο, λογικά από τον Μάρτη θα ξαναμπούμε σε παραγωγή και είμαστε σε αγωνία. Έχω ξεκινήσει γυρίσματα για άλλη μια σειρά που λέγεται “Μαύροι Πίνακες” και στο θέατρο έχει μείνει μια παράσταση στην Αθήνα, το “Κάποιος να με προσέχει”».

Όπως λέει ο ίδιος, με αφορμή και τη θεατρική παράσταση:

«Πολλοί άνθρωποι, ειδικά της γενιάς της σύγχρονης, γυρνάμε στο σπίτι με ένα αίσθημα τρομερής αυτάρκειας, ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, και γυρνάμε το βράδυ και ξαπλώνουμε σε ένα κρεβάτι και βλέπουμε ένα ταβάνι το οποίο ούτε σε χαϊδεύει, ούτε σου γλυκομιλά, ούτε σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό, για το οποίο πασχίζεις έχει κάποια αξία. Οπότε ό,τι και να κάνουμε με τις δουλειές μας, τα τρεχάματά μας, μόνο αν γυρίζουμε στο σπίτι το βράδυ και υπάρχει κάποιος εκεί να μας περιμένει, αποκτά αξία και νόημα. Είμαι σε καλό δρόμο, επειδή και εγώ μεγαλώνω και ωριμάζω, κάπως τα τοποθετώ καλύτερα και δε θέλω να επαναλαμβάνω τα λάθη κι ούτε θέλω να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους σαν να είναι κλώνοι των προηγούμενων.

«Έχω ανάγκη τους ανθρώπους»

«Είναι πολύ άγριο να περνάς μια τέτοια δοκιμασία και να είσαι μόνος σου, από επιλογή κιόλας, γιατί πιστεύεις από τη μία ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου και από την άλλη θεωρείς ότι οι άλλοι ενδεχομένως να μην έχουν αυτό που χρειάζεται για να διαχειριστούν μια τόσο δύσκολη κατάσταση και κλείνεσαι στον εαυτό σου. Έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω πολύ μεγάλη ανάγκη τους ανθρώπους, είναι το Α και το Ω, δεν μπορώ να ζω μόνος μου και δε θέλω να γεράσω μόνος μου. Δεν έχει νόημα να ζεις μόνος σου, δεν είναι ωραίο πράγμα η μοναξιά, πρέπει να μοιράζεσαι. Εγώ αν δεν μοιράζομαι είναι σαν να μην έχω κάνει τίποτα. Θα ήθελα να έχω πάρα πολλά λεφτά να κερνάω τους φίλους μου κάθε βράδυ, αυτό μου δίνει χαρά. Αλλά οι φίλοι και οι γνωστοί δεν μπορούν αν είναι κάθε μέρα στο σπίτι».

Για τη συντροφικότητα και την προοπτική οικογένειας:

«Όλα είναι στο πρόγραμμα, έχω σταματήσει να λέω “όχι”, “δεν” και “μη” γιατί η ζωή μού έχει βγάλει την γλώσσα πολλές φορές οπότε είμαι πολύ ανοιχτός σε οποιοδήποτε σενάριο. Πολλές φορές, ειδικά στα νιάτα μου, πίστεψα ότι η δουλειά που κάνω είναι πολύ σημαντική, πιο σημαντική από την ίδια μου τη ζωή, και δεν είναι. Όλο αυτό, πάρα πολύ όμορφο, πάρα πολύ λαμπερό, αλλά δεν είναι ούτε το Α ούτε το Ω. Αλλού είναι η ουσία, οι αξίες».

Σχετικά με το επάγγελμά του και την αλληλεπίδραση που έχει με τον κόσμο, ο Αντίνοος Αλμπάνης ανέφερε:

«Ο κόσμος δεν οφείλει να καταλαβαίνει τη φύση της δουλειάς μας ούτε οφείλει να την γνωρίζει. Όταν σε κατηγορούν για κάτι για το οποίο δεν έχεις εσύ τον έλεγχο, νομίζω ότι το να απαντήσεις πολύ ανθρώπινα και πολύ ήρεμα και να εξηγήσεις στον άλλον ότι έτσι είναι η δουλειά και τη δουλειά μου δεν την ορίζω εγώ και έχω μια δέσμευση απέναντι στον συνεργάτη μου, οπότε μην απαιτείς από εμένα κάτι το οποίο και εσύ δε θα μπορούσες να το κάνεις»

Για τα social media

«Ο κόσμος πάντα είχε άποψη. Αυτό το οποίο εμείς, όσο μεγαλώναμε το διαδίκτυο, είναι ότι θεωρούσαμε πως οτιδήποτε γράφεται εκεί, μένει για πάντα και έχει και μια αξία. Το διαδίκτυο όμως είναι μια μετεξέλιξη της κοινωνίας, όπως είχαν γνώμη στην πλατεία, την ίδια γνώμη έχουν και στο διαδίκτυο. Παλιά, μας απασχολούσε πολύ η γνώμη ανθρώπων που δεν γνωρίζαμε; Ο κόσμος θα πει έτσι και αλλιώς. Πια, στα 40 μου, δε με νοιάζει. Προσέχω, δεν είμαι προκλητικός για την πρόκληση. Πάντα υπάρχει μια σκέψη πίσω από αυτό που θα πω και κάτι που θα κάνω.

(…) Δε θα πρέπει το 2023 να τους προκαλεί ένα φιλί. Το φιλί είναι μια έκφραση αγάπης. Εμείς, αν θέλουμε να βλέπουμε πίσω από ένα φιλί κάτι σεξουαλικό απαραίτητα, θα πρέπει εμείς να το κοιτάξουμε. Ας συνηθίσουμε σε όμορφες εικόνες, τρυφερές. Αυτά είναι πράγματα ανθρώπινα, όχι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε και να το λογοκρίνουμε».

Για να προσθέσει:

«Σέβομαι πάρα πολύ τους ανθρώπους που πιστεύουν, δε με νοιάζει πού πιστεύουν αλλά το ότι έχουν αφήσει στο μέσα τους έναν χώρο για το πνεύμα τους, έχει πολύ μεγάλη αξία. Η ψυχή μας, η καρδιά μας είναι όλα πνεύμα, οπότε ας τα τροφοδοτούμε με κάτι».

Τέλος, ο αγαπημένος ηθοποιός, εύχεται για το νέο έτος:

«Χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη, χαρά στους ανθρώπους, ψυχραιμία και ας κατεβάσουμε λίγο τους τόνους».