Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό Σου Σου» ήταν η Μαρίνα Λαμπροπούλου. Η χορεύτρια και χορογράφος απάντησε και για τις δηλώσεις που είχε κάνει για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και προκάλεσαν σάλο, τα όσα συμβαίνουν στα social media με τέτοιου είδους θέματα, αλλά και για τον χαμό του συζύγου της.

«Με ενοχλεί που φτάσαμε σε σημείο να γίνονται γάμοι ομοφυλόφιλων. Δεν θέλω να μεγαλώνει ο γιος μου με αυτό το πρότυπο», είπε μεταξύ άλλων η Μαρίνα Λαμπροπούλου προ ημερών σε δηλώσεις της.

Σήμερα λοιπόν, στον αέρα της εκπομπής του Open, η Μαρίνα Λαμπροπούλου είπε: «Είμαστε στην εποχή του “βλέπε, άκου, μη μιλάς”. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης δεν μιλάνε, τα λένε πίσω από τις κάμερες. Ο κόσμος δεν μιλάει και γενικά θέλω να καταλάβω αν έχουμε τελικά δημοκρατία ή δικτατορία. Το να πεις την άποψή σου, δεν σημαίνει ότι είναι άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι.

Δεν το έχω μελετήσει αυτό το θέμα μέχρι τώρα. Η ενημέρωση είναι το Α και Ω σε όλα αυτά τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφορετικότητα. Δεν μπορούν να πουν σε μένα που έχω μεγαλώσει ένα παιδί από τη Σιέρρα Λεόνε, που έχει μεγαλώσει με το παιδί μου, με τη μητέρα μου, μέσα στο σπίτι μου, σαν να είναι παιδί μου. Την είχα στη σχολή μου, μάθαινα στα παιδιά ότι δεν υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις. Χορεύω με άτομα με κινητικές δυσκολίες, με ανθρώπους χωρίς όραση, όλα αυτά έχουν γράψει την πορεία μου και το ποια είμαι. Την περίοδο που μου συνέβησαν όλα τα άσχημα στη ζωή μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα άτομα με κινητικές δυσκολίες γιατί θεώρησα ότι είναι εύκολο πλέον αυτό που κάνω, θέλω να προσφέρω στους ανθρώπους, να δώσω κάτι περισσότερο από την ψυχή μου και να κάνω τον κόσμο να νιώσει καλύτερα. Τώρα, αν ξαφνικά διαγράφουμε τα πάντα επειδή η Λαμπροπούλου πήρε το μικρόφωνο και είπε αυτό, όχι!» και πρόσθεσε: «Έχω χίλια δυο να πω πάνω σε αυτό. Δεν με ρώτησαν αν το ψηφίζω, με ρώτησαν αν μου αρέσει. Το ψηφίζω 1000% γιατί εξυπηρετεί πάρα πολλούς παράγοντες. Το αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει, δεν απασχολεί κανέναν, έχει να κάνει με τις καταβολές του καθενός. Θεωρώ αδιανόητο σε ένα κράτος δικαίου να υπάρχουν δεύτερης επιλογής πολίτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους», τόνισε.

«Πιάστε με και πνίξτε με»

Για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε: «Κάποιοι ενοχλήθηκαν με αυτά που είπα, αλλά ειλικρινά, δεν το λέω για να με αγαπάνε όλοι, δεν είμαι άνθρωπος που με ενδιαφέρει να ωραιοποιώ την εικόνα μου… Είμαι πολύ ειλικρινής. Με ενδιαφέρει η ελευθερία των ανθρώπων σε οποιονδήποτε τομέα, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να μιλήσω γι’ αυτά τα θέμα. Θα το ψήφιζα, άσχετα αν δεν μου αρέσει σαν εικόνα.

Έχω μεγαλώσει σε μια πιο παλιά εποχή και χρειάζεται λίγο δουλειά για να μπορέσω να το καταλάβω. Πιάστε με και πνίξτε με, κρεμάστε με, τι να πω! Εγώ έχω την πορεία μου, δεν μπορείς να βγαίνεις στο Instagram και να με πυροβολείς. Πιάσε με, μίλησέ μου, δεν μπορείς να κατηγορείς, δεν έχεις με τι να ασχοληθείς και κατηγορείς εμένα; Υπάρχουν τόσα προβλήματα στην κοινωνία μας, τη διαφορετικότητα πρέπει να την αγκαλιάσουμε, τελεία κα παύλα».

Όσον αφορά στον γιο της και το μεγάλωμά του: «Λένε ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει παιδί έχει έναν καημό. Ένας άνθρωπος που έχει παιδί έχει πάρα πολλούς καημούς. Εκεί έξω πλέον είναι μία ζούγκλα, χωρίς κανόνες. Βγαίνει το παιδί από το σπίτι και λέμε “θα γυρίσουν, πώς θα γυρίσουν, με τι καταβολές;” Στο μεταξύ υπάρχει και το σχολείο που με αυτά τα μαθήματα δεν τα πάνε μπροστά τα παιδιά. Θέλει κοινωνική μόρφωση. Δηλαδή, η ενημέρωση για τη διαφορετικότητα, για τις φυλετικές διακρίσεις, για τους ομόφυλους…».

Για τον θάνατο του συζύγου της: «Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Το κατάλαβα όταν έχασα τον σύζυγό μου. Άφησα την Αθήνα για εκείνον, μια επιχείρηση με πολλούς μαθητές, δεν με ένοιαξε τίποτα, να αφήσω πίσω για να πάω κοντά του. Αλλά η ζωή…».