Ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, τόνισε πως μετά τη νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και με άλλα στελέχη του ιού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως σε κάθε κορονοϊό η ανοσία φθίνει μετά από μερικούς μήνες, ενώ υπογράμμισε πως χωρίς την 3η δόση δεν προστατευόμαστε από την παραλλαγή Όμικρον.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα «τσουνάμι» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, και εξήγησε πως ένα τεράστιο συγχρονισμένο κύμα μολύνσεων όπως αυτό, κινδυνεύει να καταλύσει το σύστημα υγείας και την οικονομική ζωή της χώρας.

Όσο για τη διάρκεια του «τσουνάμι», είπε: «δεν θα διαρκέσει πολύ αλλά θα αφήσει πολλά πράγματα πίσω του και δεν θα είναι το τέλος της πανδημίας».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα εξήγησε ότι υπάρχουν δύο επιδημίες, η Delta και Όμικρον «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε σε αυτές τις συνθήκες πότε θα αντικαταστήσει τελείως η Όμικρον την Δέλτα, αν γίνει ποτέ αυτό. Έχουμε μια κατάσταση ανάγκης και κοιτάμε τι θα γίνει την άνοιξη και το καλοκαίρι, να εστιάσουμε στην τωρινή κατάσταση»