Η κυκλοφορία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση της εκδοχής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (1/12) το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την πανδημία, είναι μια καλή είδηση για γονείς και παιδιά. Πολλοί το περιμένουν με ανυπομονησία», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε ανακοίνωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τη γερμανική BioNTech. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η επίσπευση της κυκλοφορίας δεν θα επηρεάσει τις ποσότητες των εμβολίων που θα παραδοθούν, «χάρη στην τεράστια προσπάθεια» από πλευράς των εργαζομένων των δύο εταιριών.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 4,5 εκατομμύρια παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας και, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, αρχικά θα διατεθούν 2,4 εκατομμύρια δόσεις, ενώ περαιτέρω παραγγελίες αναμένεται να παραδοθούν στην αρχή του επόμενου έτους. Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως το 46,1%.

Ο κ. Σπαν δήλωσε ακόμη ότι ο αριθμός των ενισχυτικών εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια, με σχεδόν ένα στα τρία άτομα άνω των 60 ετών να έχει ήδη λάβει την αναμνηστική δόση. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι ο αριθμός θα έχει υπερδιπλασιαστεί.