Να επενδύσει το ποσό περίπου 500 εκατ. δολαρίων ώστε να κατασκευαστεί εργοστάσιο στην Αφρική, το οποίο θα παράγει μέχρι 500 εκατ. δόσεις εμβολίων με τεχνολογία mRNA ετησίως περιλαμβανομένου του εμβολίου της κατά της covid-19, είναι έτοιμη η εταιρεία Moderna.

Την ώρα που αυξάνεται η πίεση στις φαρμακευτικές βιομηχανίες να παράγουν φάρμακα στην αφρικανική ήπειρο η εταιρεία επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής της χώρας και της τοποθεσίας όπου θα ανεγείρει το εργοστάσιό της.

Η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο

Από την πλευρά τους η Pfizer και η BioNTech, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής προκειμένου να παρασκευάζει περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως του εμβολίου τους κατά της covid-19 για την Αφρική. Όμως η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Moderna

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταβάλλει προσπάθειες ώστε να πείσει τη Moderna και τις Pfizer- BioNTech να στηρίξουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA στην Αφρική.

Στόχος του εν λόγω σχεδίου αυτού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του μηχανισμού COVAX είναι το κέντρο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την παρασκευή εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία να διανεμηθούν στις χώρες της Αφρικής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.