Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των καρκινοπαθών στην θεραπεία, η εύρυθμη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας.

Η αναμονή στα δημόσια νοσοκομεία, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους τρείς μήνες, γεγονός που έχει επίπτωση, στην υγεία των ασθενών και στην εξέλιξη της νόσου, αναφέρει ο Σύλλογος.

Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί ιδιαιτέρως, το τελευταίο καιρό, καθώς στο νοσοκομείο Αττικόν έχουν διακοπεί εδώ και δύο μήνες, τα απογευματινά ραντεβού του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, λόγω αδυναμίας του νοσοκομείου να διασφαλίσει το απαραίτητο κονδύλι.

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οι κλινικές υπολειτουργούν, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού καθώς και της έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού. Επιπρόσθετα πρόκειται να καταργηθούν οι απογευματινές βάρδιες του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση της λίστας αναμονής, για την έναρξη της ακτινοθεραπείας.

Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επιβληθεί δυσβάσταχτη συμμετοχή, σε φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία αποτελούν απαραίτητη συμπληρωματική θεραπεία, για τους καρκινοπαθείς – για παράδειγμα στην ορμονοθεραπεία

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητά την διασφάλιση, της θεραπείας των καρκινοπαθών και την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.