Στην ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, προχώρησε η ρωσική R-Pharm, με στόχο την παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας, Αλεξέι Ρέπικ, με δηλώσεις του κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Russia-24».

«Έχουμε επισημοποιήσει το σχέδιο αυτό με τη μορφή των συμφωνιών που υπογράψαμε στον τομέα της παραγωγής και της προμήθειας του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες της R-Pharm για την υλοποίηση του έργου», δήλωσε ο Ρέπικ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά τις κατηγορίες της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι χάκερς υποστηριζόμενοι από το ρωσικό κράτος προσπάθησαν να «αρπάξουν» δεδομένα για το εμβόλιο της Covid-19 και σχετικές θεραπείες, ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, χαρακτήρισε ψευδείς τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και είπε ότι η Μόσχα δεν έχει ανάγκη να κλέψει μυστικά, αφού ήδη έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για την παραγωγή βρετανικού εμβολίου στη Ρωσία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.