Ένας άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα νοσοκομείου δύο φορές μέσα σε μια βδομάδα, καθώς η χρήση μαριχουάνας τού έφερνε παρατεταμένες στύσεις διάρκειας ως και 12 ωρών.

Συμπτώματα πριαπισμού βίωνε δηλαδή, μια εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση που φέρνει στις βαλίτσες της και μια πληθώρα ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Όπως μας λένε οι γιατροί στη μελέτη περίπτωσης που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Cannabis Research», αυτή είναι μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες φορές που η κάνναβη επιφέρει πριαπισμό. Εκεί δηλαδή που συνήθως έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ο 32χρονος άντρας αφρο-αμερικανικής καταγωγής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της αμερικανικής Τζόρτζια δύο φορές, καθώς η στύση που επέφερε η χρήση του ναρκωτικού έγινε επώδυνη.

Οι γιατροί ομολογούν πως δεν έχουν ιδέα πώς συνδέθηκε η κάνναβη με την παρατεταμένη στύση, αυτή ήταν όμως η αιτία, καθώς «όλες οι άλλες γνωστές αιτίες του πριαπισμού αποκλείστηκαν».

«Το ιστορικό του εμφανίζει μια πειστική συσχέτιση μεταξύ χρήσης κάνναβης και επεισοδίων επαναλαμβανόμενου πριαπισμού», γράφουν χαρακτηριστικά.