Οι νευροεπιστήμες τροφοδοτούν την τέχνη. Απόδειξη αποτελεί η θεατρική παράσταση της Τζένης Αργυρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, που από τις 16 του μηνός «στήνεται» το εργαστήριό της «Dr Maybe Darling», εξηγώντας τον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του.

Υπό τη σκέπη μιας τέντας-θόλου του ανθρώπινου εγκεφάλου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, η Dr Darling (Τζένη Αργυρίου), προετοιμάζει, στο εργαστήριό της, που το ονομάζει «Brain Trace Lab», τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει με θέμα «Tο αίνιγμα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων».

Η διάλεξη αρχίζει εξετάζοντας τη δομή και τη λειτουργία του σύγχρονου ανθρώπινου εγκέφαλου. Καθώς όμως εξελίσσεται, η Dr Darling έρχεται αντιμέτωπη με τις μη συγκλίνουσες επιστημονικές, και όχι μόνο, απόψεις. H ανάγκη της να κατανοήσει αναπάντητα έως τώρα ερωτήματα την οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα στον εγκέφαλό της. Χρησιμοποιεί τον εαυτό της για πείραμα ονομάζοντάς τον Maybe.

Στην εγκατάσταση αυτή στεγάζεται τόσο η «περφόρμανς» όσο και το κοινό. Το κοινό κατά την είσοδό του στον θόλο-εγκέφαλο καλείται να συμμετέχει, αν θέλει, στην έρευνα για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το έργο θα επαναληφθεί στις 17, 21-24 και 29-31 Οκτωβρίου.