Πώς να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό

Ένα τρικ για να νιώθετε ότι ό,τι τρώτε σας κρατάει


ΥΓΕΙΑ
16:36
13/07/2019
Πώς να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό
1
loading

Μια σκέψη που συχνά απασχολεί όσους ξεκινούν δίαιτα απώλειας βάρους είναι πως η πείνα που θα αισθάνονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα τους δυσκολέψει σημαντικά στο να το ακολουθήσουν πιστά.

Πράγματι, το αίσθημα πείνας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μια δίαιτας, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βαθμό προσκόλλησης σε αυτή. Έτσι, είναι σημαντικό τα γεύματα, αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ μιας δίαιτας να είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, που να προκαλούν υψηλό αίσθημα κορεσμού, «κρατώντας» μας για αρκετή ώρα.

Στην προσπάθεια αυτή, βασικό ρόλο παίζει η σύσταση του γεύματος ή σνακ, η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει το πόσο χορτάτοι θα νιώσουμε μετά την κατανάλωσή του. Ειδικότερα, η προσθήκη μιας πηγής πρωτεΐνης στα γεύματα λειτουργεί βοηθητικά, καθώς η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να αυξάνει τον κορεσμό και να καθυστερεί την επανεμφάνιση της πείνας μετά το γεύμα.

Συνεπώς, φροντίστε τα γεύματα και ενδιάμεσα σνακ σαν να περιλαμβάνουν μια πηγή πρωτεΐνης, κατά προτίμηση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ώστε να μην οδηγηθείτε σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Γάλα, γιαούρτι, τυρί χαμηλών λιπαρών και αβγό, μπορούν να αποτελέσουν συστατικά του πρωινού και των ενδιάμεσων σνακ, ενώ τα κυρίως γεύματα μπορούν να περιέχουν άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρι ή όσπρια.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δυνατό

    Υγιεινό πρωινό, αυγό βραστό, γαλοπούλα βραστή,τυρί με λίγα λιπαρά, γιαούρτι με λίγα λιπαρά,μέσα βρώμη, φρούτα, λιναροσπορο,. μέλι. Μπανάνα, μαύρη σταφίδα, μαύρη σοκολάτα, αμυγδαλα,καρύδια. Τσάι. 11 το πρωί, καφές, φρούτα. Μεσημέρι. Καλό φαγητό, γνωρίζουν όλοι τι είναι βλαβερά, φρούτα,παγωτό, χειμώνα καλοκαίρι. Το βράδυ τίποτα. Αν, πολύ σπανια, μια μικρή λιγουρα, μισό η ένα κρακεράκι, η ένα ποτήρι νερό. Οπωσδήποτε κάθε μέρα το πρωί ζύγισμα, γνωριζουμε πόσα κιλά πρέπει να είμαστε, και αναλόγως πράττουμε.Στην αρχή θα υπάρχει η διαμαρτυρία του σώματος,αλλά με ένα ποτήρι νερό, σταματά. ΣΑΛΑΤΕΣ, ιδιαίτερα το μεσημέρι. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ,. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΏΡΑ ΔΙΚΑΙΏΝΕΤΑΙ. Για την υγεία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει