Αισθάνεστε συχνά ότι δε σας φτάνουν οι ώρες της ημέρας για να κάνετε όσα θέλετε; Το αίσθημα αυτό μπορεί να… ανατραπεί αν κάνετε χάρη σε κάποιον άλλον, λένε οι ειδικοί.

Παρότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε σε τρίτους λίγο από τον πολύτιμό σας χρόνο, αν το κάνετε –είτε αφιερώσετε λίγα λεπτά, ή μερικές ώρες- θα σας μείνει η αίσθηση ότι έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αναφέρει νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τις «επιπτώσεις» του χαλαρώματος ή της σπατάλης χρόνου και της χρησιμοποίησης λίγου χρόνου για κάποιον τρίτο, όπως για παράδειγμα το να γράψει κανείς ένα γράμμα σε ένα άρρωστο παιδάκι.

Αυτοί που αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους σε άλλους ένιωθαν τελικά ότι είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.

Η επικεφαλής της μελέτης Cassie Mogilner πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του ατόμου, με αποτέλεσμα να έχει την αίσθηση ότι υπάρχει «άπλετος» χρόνος.

«Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε το χρόνο μας, έχει επίδραση στην αίσθηση που έχουμε για το χρόνο» είπε η ίδια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο