Η σεξουαλικότητα ενός ατόμου διακρίνεται εν ριπή οφθαλμού

Μπορούμε να καταλάβουμε εάν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος με μια ματιά


ΥΓΕΙΑ
18:54
16/05/2012
Η σεξουαλικότητα ενός ατόμου διακρίνεται εν ριπή οφθαλμού
1
loading

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, οι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν εν ριπή οφθαλμού εάν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος ή straight. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να διακρίνει κανείς τη σεξουαλικότητα μιας γυναίκας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα φοιτητών να μαντέψει τη σεξουαλικότητα κάποιων ατόμων, κοιτάζοντας μονάχα φωτογραφίες τους, για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, οι φοιτητές μάντεψαν σωστά εάν μια γυναίκα ήταν ομοφυλόφιλη ή όχι, ενώ διέκριναν με ακρίβεια μόνο το 57% των ανδρών.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν 96 ασπρόμαυρες φωτογραφίες ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, σε 129 φοιτητές.

Άτομα με γένια, γυαλιά και μακιγιάζ δεν χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη για τη πρόληψη εύκολων ενδείξεων. Επιπλέον, οι φωτογραφίες είχαν κοπεί στις άκρες, έτσι ώστε τα χτενίσματα να μην είναι ορατά.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Επιστήμης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν γνωρίζουμε ένα νέο άνθρωπο, τότε ασυνείδητα και άμεσα αποφαινόμαστε αν πρόκειται για ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο άτομο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Claire

    άμα δεν σου κάθετε γκόμενος / γκόμενα όλους γκέι θα τους βγάλεις !!! χεχεχε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει