Ευεργετική είναι η μέτρια άσκηση για τους ανθρώπους με οικογενειακό ιστορικό στην υπέρταση. Συγκεκριμένα, νέα έρευνα έδειξε ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε αυτούς τους ανθρώπους κατά 26%. Οι ερευνητές εξέτασαν μία ομάδα 6278 ενηλίκων, ηλικίας 20 ως 80 ετών, από τους οποίους το 33% είχαν ένα γονιό με υπέρταση, για περίπου 5 χρόνια.

Τα υψηλά επίπεδα άσκησης συνδέθηκαν με 42% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οι συμμετέχοντες υπέρταση και τα χαμηλότερα επίπεδα άσκησης με 26% μικρότερο κίνδυνο. Στη διάρκεια της μελέτης 1545 συμμετέχοντες έπαθαν υπέρταση.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι όσοι ασκούνταν αρκετά έχοντας επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό είχαν μόνο 16% μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από ότι όσοι γυμνάζονταν εξίσου αλλά δεν είχαν κανένα γονιό με παρόμοιο πρόβλημα.

Ακόμα όμως και η μέτρια άσκηση, όπως δύο ώρες περπάτημα την εβδομάδα, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία μας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.