Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει για μια ακόμα φορά η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορυδαλλού, τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στο συνάνθρωπο του. Το να δώσει κάποιος αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη: την ανάγκη για αίμα. Δίνοντας λίγα λεπτά κάποιος από το χρόνο του κι ελάχιστο από το αίμα του, στηρίζει την Τράπεζας Αίματος του δήμου Κορυδαλλού, και γίνεται πρότυπο κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Το αίμα που προσφέρει κάποιος, εξετάζεται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγισθούν σε τρεις διαφορετικούς ασθενείς ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για τη θεραπεία τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου.