Για δύο περίπου ώρες οι κάτοικοι των Ιτεών στην Πάτρα έκλεισαν το απόγευμα της Παρασκευής το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην Ακτή Δυμαίων μπροστά από την είσοδο του νέου λιμανιού αλλά και της Πειραϊκής Πατραϊκής διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό μετά τη δολοφονία του 30χρονου Θ. Λαζανά από τρεις Αφγανούς.

Όπως αναφέρει το dete.gr, ειρηνικά και δίχως να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο, με την ισχυρότατη παρουσία της Αστυνομίας, ισχυρές δυνάμεις της οποίας είχαν καταφθάσει στο σημείο, πραγματοποίησαν την συγκέντρωση από τις 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια τα περίπου εκατό άτομα, επέστρεψαν στα γραφεία του Συλλόγου τους.

Στο μεταξύ την υπόσχεση πως η περιοχή τους θα αστυνομεύεται ακόμη περισσότερο από εδώ και πέρα, προκειμένου να μην συμβούν ίδια περιστατικά, τους έδωσε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., γνωστός και από το «πέρασμά» του από την Πάτρα, αντιστράτηγος Νίκος Σερέτης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να επιβλέψει τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους.

Εξάλλου για την Κυριακή στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης από την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της περιοχής Ιτεών, με τη συνεργασία του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και του Δήμου Πατρέων ανοικτή συζήτηση με τους φορείς και τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πλατεία Γεωργίου και οι «Αγανακτισμένοι» της Πάτρας.